Baskan Büyükkiliç Ve Rektör Altun, Simülasyon Merkezi Için Imzalari Atti

Baskan Büyükkiliç Ve Rektör Altun, Simülasyon Merkezi Için Imzalari Atti

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve ERÜ Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloglu ile birlikte tip fakültesi ögrencilerinin egitim alacagi ERÜ Simülasyon Uygulamalari Projesi’nin protokolü için imzalari atti.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 14 Mart Tip Bayrami dolayisiyla Erciyes Üniversitesi tarafindan düzenlenen programda saglik camiasi tarafindan gelen talep üzerine simülasyon merkezi için verdigi sözü tuttu.

Ilk olarak projeyi Büyüksehir Belediye Meclisi’ne tasiyan ve oy birligi ile geçmesine vesile olan Baskan Büyükkiliç, bugün de Erciyes Üniversitesi Tibbi Simülasyon Uygulama Alani Gelistirme Merkezi projesi için protokole imzayi atti.

Büyüksehir Belediyesi baskanlik makaminda gerçeklesen ERÜ Simülasyon Uygulamalari Projesi Protokol Imza Töreni’ne Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, ERÜ Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloglu katildi.

Imza töreninde konusan Baskan Büyükkiliç, “Erciyes Üniversitemiz arastirma üniversitesi olarak yüz akimiz, gururumuz olan bir üniversitedir. Bunun da temel tasini olusturan en önemli fakültelerimizden birisi de Erciyes Üniversitesi Tip Fakültemizdir” dedi.



“Bilimin, Teknolojinin Isiginda Simülasyon Merkezini Önemsiyoruz”

Büyükkiliç, bir doktor baskan olarak tip fakültesinin ihtiyaçlarina cevap verdiklerini vurgulayarak, “Bir hekim olarak böyle bir fakülteyi sehrimizde sahiplenmek, onun ihtiyaçlarini karsilamak bizim için olmazsa olmazdir. Bu anlayis içerisinde doktor olacak yavrularimiza, gençlerimize, günün sartlarina uygun, bilimin, teknolojinin isiginda simülasyon merkezini önemsiyoruz” diye konustu.

Projenin Büyüksehir Belediyesi Meclisi’nden oy birligi ile geçtigini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü:

“Degerli dekanimiz Cemal Alper hocamizin bu talebini geri çeviremeyecegimizi bilerek, meclisimizden aldigimiz karar ile bu çalismayi yapiyoruz. Degerli meclis üyelerimize de bizlere verdigi desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum, çünkü oy birligi ile geçti. Her zaman rektörümüzle birlikte is birligi ile bu süreci yöneten konumdayiz. Hayirli, ugur olsun. Hekimlerimizin daha ön görülü, daha günün sartlarina uygun yetisen, bilimsel alanda çalismalar yapan hekimler olmasini temenni ediyorum.”

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise özellikle üniversitelerin en temel basliklari arasinda egitim-ögretim faaliyetleri, arastirma faaliyetleri ve toplumsal katki faaliyetleri bulundugunu söyleyerek, “Egitim faaliyetleri içerisinde de tip fakültesinde simülasyon uygulamali alanlari olusturacak olmamiz, ögrencilerimizin burada el becerilerini gelistirmeleri ve onlarin daha etkin bir tip doktoru olacak olmalari bizler için çok önemli” seklinde konustu.



Rektör Altun’dan Baskan Büyükkiliç’a Tesekkür

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in geçen her süreçte, her zaman kendilerine destek oldugunu ifade ederek Baskan Büyükkiliç’a tesekkürlerini ileten Prof. Dr. Altun, “Bu süreçte tip fakültemizin dekani Cemal Alper hocamiza, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Memduh Büyükkiliç, bu süreçlerde hep destek verdiler. Üniversitemiz tip fakültesine çok önemli bir kazanim oldugunu düsünüyorum. Insallah hayirli olmasini diliyor, buradan çok daha kaliteli ögrenciler yetisecegini düsünüyorum. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Simülasyon Egitimi Son 10 Yilda Özellikle Gelismis Olan Bir Teknoloji”

Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloglu da tip fakültesinde simülasyon egitiminin son 10 yilda özellikle gelismis olan bir teknoloji oldugunu ve tip egitimine uyarlanmis sekli oldugunu dile getirerek, “Tipki uçak pilotlarinin egitimlerinde simülasyonlarin kullanilmasi gibi uçak kullanmadan önce, tip fakültesinde de hem ögrencilerimiz hem asistanlarimiz hastalara dogrudan müdahale etmeden, yapay zeka destekli, arttirilmis sanal gerçeklikler içeren bu cihazlarla el becerilerini ve tibbi bilgilerini gelistirecekler daha sonra da hastaya müdahale edecekler. Bu sayede hem komplikasyon oranlari düsmüs olacak hem de çok daha kaliteli bir saglik hizmetini hastalara vermis olacaklar” diyerek projeyi anlatti.

Dekan Kemaloglu, bu süreçte göstermis olduklari ilgi dolayisiyla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’a ve Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Hamdi Elcuman’a tesekkür ederek sözlerini noktaladi.

Proje ile tip fakültesi ögrencileri, her türlü hasta tipi ve hastalik senaryosunu sunan bilgisayar destekli simülatörlerle egitilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile