Baskan'dan Atatürk'ün Izinde Gölgesinde Damal Senliklerine Davet

Baskan'dan Atatürk'ün Izinde Gölgesinde Damal Senliklerine Davet

Ardahan’in Damal ilçesinde Mustafa Kemal Mahallesi Karadag sirtlarinda her yil 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasinda ortaya çikan Atatürk silueti, bu yil da görülmeye baslandi.

Damal Belediye Baskani Kemal Çamliyurt, Atatürk’ün Izinde ve Gölgesinde 25. Damal Festivali’nin 29-30 Haziran tarihlerinde yapilacagini söyledi.



Damal ilçesinde 1995’ten beri her yil temmuz ayi içinde ’Atatürk’ün Izinde ve Gölgesinde Damal Senlikleri’ düzenlendigini hatirlatan Belediye Baskani Çamliyurt, “Amacimiz, Atatürk’ü dünyaya tanitmak. Ve Siluetin tanitimini yaparak bölgeye yerli ve yabanci turistleri çekmek. Bu yil almis oldugumuz kararla festivalin tarihi degisti. Damal halki olarak gururla ve onurla 25. kez gerçeklestirecegimiz geleneksel Damal Festivali’nde, bu yil bir ilke imza atacagiz. Atatürk Seyir Alani’nda düzenleyecegimiz anma programiyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yâd edecek ve Damal’imiza yakisir bir birlik ve beraberlik ruhu sergileyecegiz. Bu anlamli etkinlige katilarak sesimize ses, gücümüze güç katmanizi diliyorum. Birlikte, bu topraklarda yasanan coskuyu, heyecani ve sevgiyi paylasacak, Damal’imizin essiz güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini hep birlikte yasatacagiz. Sizleri Damal’da yasatacagimiz bu büyük coskuya ortak olmaya davet ediyorum’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile