Baskan Dogan Açiklamasi 'Sehirlerarasi Otogar Hakkinda Vatandasin Huzursuzlugunun Farkindayim'

Baskan Dogan Açiklamasi 'Sehirlerarasi Otogar Hakkinda Vatandasin Huzursuzlugunun Farkindayim'

SAMSUN – Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, özel bir firma tarafindan isletilen Yusuf Ziya Yilmaz Sehirlerarasi Otogari hakkinda vatandaslarin huzursuzlugunun farkinda oldugunu belirterek, hem fiziki yapisi hem de yeni yeri hakkinda çalisma baslattiklarini söyledi.

Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yilmaz’in baskanliginda parti binasinda düzenlenen basin toplantisinda yerel konular hakkinda yöneltilen sorulara cevap verdi. Sehirlerarasi otogarin yetersiz kaldigi konusu ile otogar ve fakülteye geç saatlerde gidecek vasita sorularina cevap veren Baskan Dogan, her 2 konunun çözümü için çalisma yürüttüklerini ifade etti.



“Sehirlerarasi Otogari hakkinda vatandasin huzursuzlugunun farkindayim”

Vatandaslarin otogar huzursuzlugunun farkinda oldugunu dile getiren Baskan Dogan, otogarlarin sehre ilk kez ya da yeni gelen vatandaslar için imaj noktasinda önemli oldugunu belirterek, “Samsun Sehirlerarasi Otogari’ndaki sorunlari isletmecilerine bildirdik. Tuvalet ve bazi yerlerde düzeltmeler yaptilar. Tadilat ve tamirat islerine basladilar. Otogarlarin artik Türkiye’deki degisen sartlarla bu kadar büyük yapilardan daha butik yapilara dönüsmesiyle alakali bir ihtiyaç var. Kayseri benzer bir ihtiyaca yönelik bir cevap olusturmus. Otogar isletmecileri ile konusuyoruz. Hem yeri noktasinda hem de fiziksel durumu noktasinda bir asamaya geldiginde sehri bilgilendirecegiz. Su anda bir çalisma içerisindeyiz. Vatandasin huzursuzlugunun farkindayim. Orada Yusuf Ziya Yilmaz Sehirlerarasi Otogari yazdigindan kimse orayi özel bir firmanin islettigini bilmiyor. Insanlar sehre geldiginde Samsun’a dair bir imaj olusturuyor. Düzeltilmesi gereken yönleri hem Ulastirma ve Altyapi Bakanligi hem de kendi üzerimizden uyariyoruz. Farkli bir konsepte dönüsmesini kendileri ile de görüsüyoruz. Otogarinin yönetim kurulu baskaninin yurt disinda olmasi. Çocuklarinin buradaki islerin basinda olmasi biraz iletisim anlaminda da sorunlara neden oluyor ama yakin bir zamanda bir yol haritasi belirleyip, yolumuza devam edecegiz. Ayni durumda olan Havza ve Çarsamba Otogarlari da var. Isletme maliyetleri çok yüksek. Yüksek tavanli, çok genis binalar yer aliyor. Vatandaslar çogu zaman otogara gitmeden sehir içerisinden transfer merkezlerine is yürüdügü için biraz binalari da küçültmekle alakali talepleri var. Su anda görüsme asamasindayiz” dedi.

Otogara ve fakülteye gece geç saatlerde gidebilecek vasita konusunda da çalisma baslattiklarina deginen Dogan, “Atakum’da fakülteye gece tramvay çalismamasi nedeniyle otobüs de gitmeyince vatandaslarimiz bir sorun yasiyordu. Bunu gece çalisan elektrikli otobüsler ile çözdük. Bunu sonlandirdik. Eylül itibariyle de 10 yeni otobüsümüz gelecek. Körüklü otobüslerden satin aldik. Atatürk Bulvari’nda ekspres hatlarinda otobüslerimiz çalisacak. Oradan bosa çikacak otobüsler de otogar gibi fakülte gibi ihtiyaç olan bu tür yerlerle alakali çözüm olacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile