Baskan Dündar, STK Bulusmalarini Sürdürüyor

Baskan Dündar, STK Bulusmalarini Sürdürüyor

Bursa Fan Kulüp tarafindan düzenlenen toplantiya katilarak bugüne kadar gerçeklestirdikleri ve halen devam eden çalismalar hakkinda bilgi veren Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “Çalismalarin hiçbirisini, seçime kadar yapip bitirelim ve seçim kazanalim endisesiyle yapmadik. Seçim için degil, Bursa için, Osmangazi için çalisiyoruz” diye konustu.

Birçok Sivil Toplum Kurulusu ile bir araya gelerek istisarelerde bulunan, yaptiklari çalismalarla ilgili bilgiler veren Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, Bursa Fan Kulüp’ün davetlisi olarak katildigi toplantida 2009 yilindan bugüne kadar gerçeklestirdikleri çalismalari anlatti. Seçimle gelen belediye baskanlarinin görev süresi olan 5 yillik sürede, vatandasa en iyi hizmeti sunmak için çalistigini belirten Baskan Dündar, “Belediye baskani olarak seçimle göreve gelip 5 yillik bir yetki aliyor ve bu süre içerisinde de vatandasa en iyi hizmeti sunmaya çalisiyorsunuz. Ancak, sürenin sonunda yine bir seçim var ve dolayisiyla insan seçimi düsünmek gibi bir durumda olabiliyor. Ancak biz, seçildigimiz ilk günden itibaren, bir sonraki seçimi düsünerek çalismadik. Seçim yatirimi denilebilecek bir proje hazirlamadik. Hizmetin en iyisi ve kalici olanini yapma gayreti içerisinde olduk” ifadelerini kullandi.

Osmangazi Belediye Baskanligi’na seçildigi ilk günden itibaren siyaseti, vatandasa hizmet araci olarak gördüklerini ifade eden Baskan Mustafa Dündar, “Seçim endisesi tasimadan çalistigimiza pek çok örnek verebilirim. Örnegin; Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi. Bu projeyle ilgili çalismalara 2010 yilinda basladik. Önce yapilip yapilmamasiyla ilgili bir karar süreci, ardindan dünyadaki örneklerinin incelenmesi ve proje hazirliklari derken, projemizin temelini ilk dönemimizde yetistiremedik. Ikinci dönemin basinda ancak atabildik ve 2019 yilinda da resmi açilisini gerçeklestirdik. Bir diger önemli projemiz olan Osmangazi Meydani. 2009 yilinda göreve geldikten sonra çalismalarina basladik. Kamulastirmalari ve proje hazirliklari derken 2019 seçimlerinden sonra 1. etabin ihalesini yapip ise baslayabildik. Soganli Kentsel Dönüsüm Projesi, Uluslararasi Murad Hüdavendigar Anadolu Imam Hatip Lisesi, Osmangazi Atletizm Salonu, BAREM ve Osmangazi Meydani Hisar Arkeopark, Oruçbey, Hamitler Yunuseli Günestepe Gelisim Bölgesi gibi daha pek çok projemiz, bu sekilde çalisilip hayata geçirilmis projelerdir. Bunlarin hiçbirisini, seçime kadar yapip bitirelim ve seçim kazanalim endisesiyle yapmadik. Her biri Bursa’nin Osmangazinin gelecegine yönelik planlanip gerçeklestirilmis kalici eserler” diye konustu.

Ilk günden itibaren günü kurtarmak degil, bu sehir için en iyisini, en verimli ve kalici olanini yapmaktan yana olduklarini söyleyen Baskan Dündar, “Çünkü kullanilan kaynak kamu kaynagi. Bunu kullanirken israf etmememiz gerekiyor” dedi.

Bursa Fan Kulüp Baskani Mehmet Galip Toplan da, yaptigi konusmada, 900 bin nüfusu ile 56 ilden büyük olan Osmangazi’nin, Osmanli Imparatorlugu’nun kurucusunun adini tasiyan, kadim sehir Bursa’nin da en büyük ilçesi oldugunu söyledi.

Toplan, “Bu ilçede Belediye Baskanligi yapmakta bir o kadar degerli. Yaptigi çalismalarla da kadim sehre deger katan Sayin Mustafa Dündar baskanimizi bir kez daha tebrik ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile