Başkan Güzelkaya Başbakan'la Yaptıkları Görüşmeyi Değerlendirdi

Başkan Güzelkaya Başbakan'la Yaptıkları Görüşmeyi Değerlendirdi

Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya, Ankara'da iftarda bir araya geldiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının şehit yakınları ve gazilere verdiği iftarda kendileri ile buluştuğunu anımsatan Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya, kendisinin de bu programa Iğdır’ı temsilen katıldığını söyledi.

Katıldığı programda beşerli gruplar halinde Başbakan Erdoğan’ın ile görüştüklerini belirten Güzelkaya, şehit ve gazi haklarının iyileştirilmesine yönelik çıkan kanunla ilgili Başbakanın bir değerlendirme yaptığını kaydetti.

Görüşmelerde şehit yakınları, gaziler, engelliler ve terör mağdurlarının haklarını yeniden düzenleyen tasarının TBMM'de yasalaştığının anımsatıldığını belirten Güzelkaya, “Düzenlemeyle şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkı ikiye çıkarılacak ve bundan sonra şehitlerin anne ve babası da bu haktan artık yararlanabilecek. Şehit aileleri için sıkıntılı durumlar oluşturan malullük ve muhtaçlık şartını da kaldırılan yasada, anne ve babalara ödenen maaşlara alt tavan getirildi.

Böylece maaşlarda aylık 250 liranın üzerinde artış sağlanmış oldu. Ayrıca gayrimenkul hibelerinde, toplu taşıma araçlarından yararlanmada bazı kolaylıklar sağlandı” dedi.

Toplantıda sorunlarını aktarmaya çalıştıklarını belirten Güzelkaya, program kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'le de görüşme fırsatı bulduklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile