Baskan Kul Açiklamasi 'Hizli Müdahalelerimiz Sel Ve Su Baskinlarinin Önüne Geçti'

Baskan Kul Açiklamasi 'Hizli Müdahalelerimiz Sel Ve Su Baskinlarinin Önüne Geçti'

Samsun’un Terme Belediye Baskani Senol Kul, saganak öncesi ve sonrasi ekiplerin hizli müdahaleleri ile sel ve su baskinlarinin önüne geçildigini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan Samsun geneli için yayinlanan turuncu kodlu uyarinin ardindan Terme ilçesinde dün geceden itibaren saganak etkili oldu. Yagislarin ardindan Terme Çayi’nda su debisi yükseldi. Terme Belediyesi ekipleri, uyarilarin ardindan sel tehlikesine karsi hazirliklarini hizlandirdi. Tüm ekipleri ile sahada olan Terme Belediyesi ekipleri yasanan olumsuzluklara hizlica müdahale ederek olmasi muhtemel su baskinlarinin önüne geçti.

Terme Belediye Baskani Senol Kul, “Ekiplerimiz, yagislarin baslamasiyla birlikte kritik noktalarda önlemler aldi ve su baskinlarini önlemek için büyük bir gayret gösterdi. Vatandaslarimizin güvenligi için tüm imkanlarimizi seferber ettik. Samsun Büyüksehir Belediyesi ve diger kurumlarimizla birlikte koordineli bir sekilde yapilan ihbarlara ve kot farkindan kaynakli sorun olusabilecek noktalara hizlica müdahale eden ekiplerimiz sel ve su baskinlarinin önüne geçmistir” ifadelerini kullandi.

“Sel riski olusturabilecek faktörleri ortadan kaldirmak için çalisiyoruz”

Baskan Kul, sel riski olusturabilecek faktörleri ortadan kaldirmak adina çalismalarinin sürdügünü belirterek, “Temmuz ayinin basinda yasadigimiz sel felaketinin ardindan yaralarimizi sarmak için çalismalarimiz sürerken bir kez daha yogun yagislarla karsi karsiya geldik. Sel riski olusturabilecek faktörleri ortadan kaldirmak için çalisiyoruz. Ilçemizin sel tehlikesine karsi daha dirençli hale gelmesi için çalismalarimiza devam edecegiz. Bu noktada önemsedigimiz Salipazari Baraji ve Terme Çayi Islah projesinin tamamlanmasi bizler için hayati öneme sahip. Bu konuda TBBM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Samsun Milletvekilimiz Mehmet Mus tarafindan saglanan ek ödenek destegi ile hizlanan proje çalismalari konusunda vekilimize tesekkür ederiz” diye konustu.

Baskan Kul, Terme Belediyesi olarak sel tehlikesine karsi alinan önlemlerin arttirilarak, gelecekte benzer durumlarin yasanmamasi için çalismalarin devam edecegini de sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile