Başkan Posbıyık'tan Fazlı Erdoğan'a Sert Eleştiri

Başkan Posbıyık'tan Fazlı Erdoğan'a Sert Eleştiri

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, referandumu değerlendirdi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandumu değerlendirdi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kendisine yönelik açıklamaları nedeniyle AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ı eleştirdi. Referandumun bittiğin ama Fazlı Erdoğan'ın sürekli olarak kendisine sataştığını belirten Posbıyık, halkın kafasının karıştığını kaydetti. Posbıyık, "'Ereğli'ye şehir ve meydanlarıyla bir vizyon vermemiz lazım' diyor. Bu adam milletvekili mi, belediye başkanı mı diyorum. Sen şehir meydanından ne anlarsın. Nasıl vizyon verilecek, ne biliyorsun? Bununla uğraşacağına, köyler susuzluktan ölüyor oralarda uğraşsana" dedi.
Fazlı Erdoğan'ın belediye başkanı olamayacağını belirten Posbıyık, "Şimdi kent merkezi ile ilgili bu kadar ilgilendiğine göre ister istemez insanın aklına şöyle bir şey geliyor: Milletvekili sıralamasına konuşmayacak Fazlı Erdoğan, belediye başkanlığına mı hazırlanıyor acaba? Belediye başkanı mı olmak istiyor? Allah bana sağlık verirse belediye başkanı da olamaz. Ancak fabrikasının patronu olur, kredi alır bankadan. Başka hiçbir şey yapamaz. Siyaseten Fazlı Erdoğan bitmiştir" diye konuştu.
Kireçlik'te üç tane termik santral yapılacağını savunan Posbıyık, "Santrallerin hepsi, yalı boyu köylerinde yapılacak. Köylüler evet oyu vererek sana güvendiklerini gösteriyorlarsa bugünden itibaren başlaman lazım, pankartlarını hazırla, eylemlere başla Sayın Fazlı Erdoğan. Ben de nasıl eylem yapıyorsun diye göreceğim. İzleyeceğim, neticesini göreceğim. Ben de kenarda duruyorum" dedi.
Camilerin Fazlı Erdoğan'ın toplantısının duyurulduğunu iddia eden Posbıyık, "Diyanet İşleri Başkanlığına ve buradaki İlçe Müftülüğüne suç duyurusunda bulunuyorum. Hamzafakıhlı'da, Bölücek'te, Topçalı'da siyasi toplantı için Fazlı Erdoğan'ın anonsunu yapan camileri ihbar ediyorum. Ben Fazlı Erdoğan ile öteki tarafta bile bir arada olamayacağım. Çünkü ben kesinlikle cennete gideceğim, Fazlı Erdoğan ise bu millete o kadar eziyet etti ki, o cehenneme gidecek ve biz kendisiyle öte tarafta bir araya gelmeyeceğiz" dedi.
AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar'ı da eleştiren Posbıyık, "AK Parti İl Başkanı benim muhatabım değil. Haddini aştı. Terbiyesiz der gibi bir ifade kullandı. Aynen kendisine iade ediyorum. Eğer beni sıkıştırırsa söylemek mecburiyetinde kalırım. Celil Uzun'un il başkanlığında onun yamaklığını yaparken yaptıklarının defterini açarsam, Sayın İl Başkanının yüzü kıpkırmızı olur. Ama onun yüzünü kızartmak istemiyorum. Sevimli çocuktur kendisi" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile