Baskan Sadikoglu'ndan, MGTC'ye Ziyaret

Baskan Sadikoglu'ndan, MGTC'ye Ziyaret

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, Meclis Baskani Hasan Özkan ile yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Baskan Yardimciligina getirilen Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Aydin’a hayirli olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarette ilk konusmayi yapan ve sözlerine Atatürk’ü ölümünün 83. yildönümünde anarak baslayan MGTC Baskani Mehmet Aydin, Cumhuriyet gibi degerli bir emaneti birakan, ilke ve inkilaplariyla yollari aydinlatan ve Türk Milleti’nin kaderini degistiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygi, özlem ve minnetle andigini söyledi.



Baskan Aydin, “Fikirleri ve ideallerine sahip çikarak, nesilden nesile aktarip, varligini yasatmaya devam edecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle büyük önder Atatürk basta olmak üzere silah arkadaslari ve tüm sehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Malatya Sitmapinari bölgesinde çöken ve 14 kisinin yaralanmasina neden olan 2 katli binayla ilgili de konusan Aydin, “Malatya’da bir binanin çökmesiyle 14 kisi enkaz altinda kaldi ve 14 kisinin tamami kurtuldu. Öncelikle yaralilara ve ailelerine geçmis olsun diliyoruz. Malatya’yi yöneten belediye baskanlarimiz, siyasetçilerimiz, Ticaret ve Sanayi Oda Baskanimiz gece olay yerindelerdi. Malatya’da birlik ve beraberlik vardi. Buradan kendilerine tesekkür ediyorum. O gece toplumun dogru bilgi alabilmesi için bütün gününü oraya veren gazeteci arkadaslarimizin emeklerine saglik diliyorum. Baskanimiz bugün Yönetim Kurulu üyeleriyle bize hayirli olsun ziyaretinde bulundular. Sahsim ve Yönetim Kurulu üyelerim adina kendilerine ve Yönetim Kurulu üyelerine tesekkür ediyorum” degerlendirmesinde bulundu.

“Bütün sehit ve gazileri rahmetle aniyoruz”

Daha sonra söz alan MTSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu ise “Ülkenin demokrasisinde çok ciddi temeller atarak, ülkenin düsmandan kurtulmasinda bugün bizlere aydinlik bir gelecek birakan basta Ulu Önder Atatürk’ümüzün ölüm yildönümünde hem onu hem de o tarihte ülke için canini siper eden bütün sehit ve gazileri rahmetle aniyoruz. Ve onun ilkeleri dogrultusunda ülkemizin nasil bir yere geldigini hepimiz görüyoruz. Geçmisten bugüne onun vizyonunu tasimaya gayret gösterecegimizi ifade etmek istiyorum” dedi.



Sadikoglu, binalarin yenilenmesi için belediyelere çagrida bulundu

Sehirdeki binalarin yenilenmesi için belediyelere çagrida Bulunan Sadikoglu, “Malatya’miz elim bir kaza geçirdi. Özellikle sunu buradan ifade etmek istiyorum. Bugün insanlarin cani o kadar kiymetli ki, paranin da, malin da, mülkün de hepsinin ötesinde kentsel dönüsümde yikilmasi gereken binalara yeri geldigi zaman vergi indirimi yapmak suretiyle, yeri geldigi zaman ekstra kat vermek suretiyle bir an önce sehrimizdeki bu binalarin yenilenip, yeniden yapilandirilmasi için belediyelerin müteahhitlere destek olma çagrisinda bulunuyorum. Bir olay olup da insanlar öldükten sonra bu konularla ilgili üzülmemizi gerektirmeden bugünden itibaren önlem alinmasini düsünüyoruz. Burada sevindirici olan özellikle 14 tane vatandasimizin yaralanmalarina ragmen ölüm olmamasi. Bizim en büyük mutlulugumuz bu oldu. Bugün burada bu çagriyi da yapmak istiyorum. Bir sey olmadan önlemini almamiz lazim. Olay olduktan sonra oraya toplanip olayin vahameti konusunda üzülmemiz yapmis oldugumuz iste bizi basarisiz kilar. Bununla beraber gazetecilere de tesekkür ediyorum. Taslarin arasinda bu haberi insanlara duyurarak orada bizler kadar belki daha fazla mücadele ederek bu insanlarin kurtulmasinda gayret gösterdiler” degerlendirmesinde bulundu.

“Basarilarinizin devamini diliyoruz”

Baskan Aydin’i yeni görevinden dolayi tebrik eden Sadikoglu, “Özellikle Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti degerli Yönetim Kurulunu ben bir kez daha tebrik ediyorum. Çünkü burada geldikleri noktada sivil toplum örgütlerinin örgütlenmesini ve ülkede ses getirmesini arzu ediyoruz. Malatya olarak etkin oldugumuz her pozisyonda Malatya’nin bir adim daha ileri gitmesi için orada bulunan arkadasimizin mücadele edecegine de inaniyorum. Simdi burada Mehmet Aydin, göreve geldigi günden itibaren yaptigi gazetecilik çalismalariyla da Malatya menfaatine mücadele eden ve gayret gösteren sagduyusuyla bizi her zaman gururlandirmis bir kisi. Bununla beraber 23 Ekim’de yapilan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Kurulu’nda Genel Baskan Yardimcisi seçildi. Türkiye’nin en etkin sivil toplum örgütlerinden birinde Genel Baskan Yardimcisi olmasi bizi de gururlandirmis bulunuyor. Malatya adina da ciddi basarilara imza atacagini Malatya ve bölgedeki gazetecilerin hakkini, hukukunu daha iyi savunabilecegini de biliyoruz buna da güvenimiz tam, yapacagina da inancimiz tam. Bu anlamda hem kendisini tebrik etmek ama nezdinde yönetimini tebrik etmek istiyoruz. Basarilarinizin devamini diliyoruz ve sizleri önemsiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile