Baskan Taskin, Bayram Namazi Sonrasi Vatandaslarla Bayramlasti

Baskan Taskin, Bayram Namazi Sonrasi Vatandaslarla Bayramlasti

Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin, Kurban Bayrami namazini Eskimalatya Namazgah’ta kilarak, namaz sonrasi vatandaslarla bayramlasti.

Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin, Selçuklular döneminde yolcularin rahat bir sekilde namaz kilmalari için yol güzergahlarinda yaptirilan Eskimalatya yolu üzerindeki Namazgah’ta Kurban Bayrami namazini vatandaslarla birlikte eda etti. Yogun bir kalabalik ile birlikte kilinan bayram namazi sonrasinda vatandaslarla bayramlasan Baskan Taskin, tüm Islam aleminin bayramini kutlayip birlik ve beraberlik mesaji verdi.

“Bayram paylasmanin ve yardimlasmanin sembolüdür”

Kurban Bayrami’nin Türkiye ve Islam alemine baris ve huzur getirmesini dileyen Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin, “Bugün burada, yüzyillar önce Selçuklu atalarimizin yolculuk edenlerin ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için insa ettigi bu kiymetli eserde, o dönemlerin manevi atmosferini bugüne tasiyarak degerli hemsehrilerimizle birlikte namazimizi eda ettik. Bayramlar, bizleri bir araya getiren, aramizdaki sevgiyi, saygiyi ve hosgörüyü pekistiren, gönül baglarimizi güçlendiren özel günlerdir. Bu manevi atmosferde, her birimizin yüregindeki sevgi ve iyilik hisleri daha da artmakta, toplumsal baglarimiz güçlenmektedir. Kurban Bayrami, fedakârligin, paylasmanin ve yardimlasmanin sembolüdür. Hz. Ibrahim ve Hz. Ismail’in örnek alinarak gerçeklestirilen kurban ibadeti, bize sadakatin, teslimiyetin ve Allah’a olan bagliligin en güzel örneklerinden birini sunmaktadir. Bu anlamli ibadeti yerine getirirken, ayni zamanda muhtaç olanlara el uzatmanin, komsularimizla ve sevdiklerimizle paylasmanin da huzurunu yasamayi yüce Rabbimiz nasip etsin. Cenab-i Hak’tan, kurbanlarimizi kabul etmesini, dualarimizi isitmesini ve bizleri hep birlikte daha güzel yarinlara kavusturmasini niyaz ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile