Baskan Tavli Açiklamasi '135 Milyon TL Borç Ile Devraldigimiz Belediyeyi 70 Milyon Borç Ile Yönetiyoruz'

Baskan Tavli Açiklamasi '135 Milyon TL Borç Ile Devraldigimiz Belediyeyi 70 Milyon Borç Ile Yönetiyoruz'

Ordu’nun Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, 135 milyon TL ile devraldiklari belediyeyi 70 milyon TL bir borçla yönettiklerini söyledi.

Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, ilçedeki mahalle muhtarlari iler bir araya geldi. Toplantida hizmetlerle geçen 3 buçuk degerlendiren Baskan Tavli, ulasimdan altyapiya, sosyal tesislerden spor tesislerine Ünye’de yapilan birçok hizmeti degerlendirirken, planlanan projelerle ilgili de bilgiler paylasti.

2019 yilinda göreve gelerek mali disiplin ile güçlü belediye anlayisiyla çalistiklarini aktaran Baskan Tavli, Ünye Belediyesi’ni borç yükünden kurtararak sürdürebilir bir borçla hizmet etmeye basladiklarini ifade etti.

Tavli, 135 milyon lira ile devralinan belediyeyi uygulanan mali disiplin ile 70 milyon lira gibi sürdürebilir bir borçla yönettiklerini kaydetti.

Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Il Genel Meclis Üyeligi döneminden itibaren kirsal mahallelerde ulasim sorununu yakindan bildigini ve bu yönde çalisma yürüttügünü belirterek, “Öncelikle konkasör santiyesini kurarak ve beton santralini islevsel hale getirerek düsük maliyetle daha fazla yol ürettik. Bu zamana kadar 110 kilometre beton yol, bin 650 kilometre malzemeli yol bakim yaptik. Sehir merkezinde ise 150 bin metrekare, yani 20 kilometreden fazla parke yol, 20 kilometre yeni yol, 10 bin metreküp tas duvar, 15 kilometre yagmur suyu hatti, 20 kilometre ‘v’ kanal yaptik. Sehir merkezinde 40-50 yil girilmemis sokaklara girerek hemserilerimize hizmet götürdük. Ayrica Ünye Belediyesi olarak 10 kilometre sicak asfalt ve 15 kilometre sathi kaplama yaparak ulasim sorununa nester vurduk. Dogalgaz kullanim oranini yüzde 20 seviyelerinden yüzde 80’e çikarttik. Dogalgaz hattinin geçtigi sokaklarimizin yollarini yeniden onararak bakimini yaptik” dedi.

Baskan Tavli, çok sayida is makinesini belediyeye kazandirdiklarini, konkasör santiyeleri ve beton santralini hizmete açarak ulasim sorunlarina hizli müdahale ettiklerini, Asarkaya’ya panorama kafe ve restoran yapiminin tamamlandigini, binicilik tesislerinde yenileme çalismalari yapildigini, yikimi, pandemi destekleri ve kültürel ve turizm alaninda da çesitli çalismalari tamamladiklarini, bazi projelerin ise devam ettigini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile