Başkan Yağcı'nın Mevlana Haftası Mesajı

Başkan Yağcı'nın Mevlana Haftası Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 9 Aralık Mevlana Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.


Başkan Yağcı, mesajında, Hz. Mevlana'nın sadece Konya'nın bir değeri değil, Türkiye'nin ve hatta tüm dünyanın büyük bir değeri olduğunu belirtti.

Hz. Mevlana'nın, sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü, iyi niyet, umut ve günahlardan tövbe etmenin en güzel timsali olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:
"Hz. Mevlana'nın temsil ettiği sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü, iyi niyet insanı düşünceye sevk eden ve büyük bir boşluğa hitap eden vazgeçilmezlerimiz. Dünyada Hz. Mevlana'ya olan ilginin gittikçe arttığını görüyoruz. Dünyanın her yerinde büyük bir ilgi var. Bu belki bir arayışa da tekabül ediyor. Hz. Mevlana sadece Konya'nın bir değeri değil, ülkemizin ve hatta tüm dünyanın adeta insanlığın övünebileceği, gurur duyabileceği ve hep birlikte istifade edebileceği insanlığın büyük bir değeri. "İnsan yaratılmışların en şereflisidir” düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana; sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olduğu gibi, bizler de ''İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın'' gibi evrensel bir sözün sahibi Şeyh Edebali diyarında, vatandaşlarımıza bu doğrultuda hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gönüller sultanı Hz. Mevlana'yı 741. vuslat yıl dönümünde gönlümüzdeki ve düşüncemizdeki şevk, sevgi, rahmet ve minnet duyguları ile anıyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile