Baskan Yazicioglu Açiklamasi 'Tarihi Koruyarak Kentsel Dönüsümün Startini Verdik'

Baskan Yazicioglu Açiklamasi 'Tarihi Koruyarak Kentsel Dönüsümün Startini Verdik'

Tokat Belediye Baskani Mehmet Kemal Yazicioglu, kentsel dönüsümle tarihi dokunun korunacagini söyledi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi Vedad Gürgen; Tokat Valisi Numan Hatipoglu, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Belediye Baskani Mehmet Kemal Yazicioglu Tokat’ta bir araya geldi. Tokat Belediye binasinda gerçeklestirile toplantida kentsel dönüsüm çalismalari masaya yatirildi.

Toplanti sonrasinda sehrin tarihi ve kültürel alanlariyla birlikte Kaledibi bölgesinde Belediye Baskani Mehmet Kemal Yazicioglu’yla birlikte incelemelerde bulunan Bakan Yardimcisi Gürgen, kentsel dönüsüm için gerekli her türlü destegin bakanlik tarafindan verilecegini belirtti.

"Tarihin izlerini koruyarak"

Tokat’ta kentsel dönüsüm çalismalariyla ilgili start verdiklerini belirten Belediye Baskani Mehmet Kemal Yazicioglu, “Binlerce yillik tarihi ve kültürü ile sehrimizi depreme karsi yeniliyor ve güçlendiriyoruz. Cumhur Ittifaki ruhuyla birlikte daha güçlü oldugumuz inanciyla Tokat için hep birlikte üretmeye devam ediyoruz. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi Sayin Vedad Gürgen, Tokat Valisi Sayin Numan Hatipoglu, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’un katilimi ile daha yasanabilir, çevre dostu ve modern bir Tokat sehri için kentsel dönüsüm, yerinde dönüsüm, imar planlama gibi çok kritik konularda toplantimizi gerçeklestirdik. Tarihin izlerini koruyarak, kültürel degerlerimizi yasatarak Tokat’imizi depreme karsi dirençli hâle getirmeye yönelik olarak kentsel dönüsüm startini verdik. Daha önce Tokat’i ziyaret ederek sehrimizin depreme karsi yenilenmesinde gerekli talimatlari veren Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki’ye hassasiyetlerinden ve Bakan Yardimcimiz Sayin Vedad Gürgen’e ziyaretlerinden dolayi tesekkür ediyorum. Kentsel dönüsüm çalismalarimiz sehrimize, degerli hemserilerimize hayirli ugurlu olsun. Her sey Tokat’imiz için" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile