Baskan Yazicioglu Açiklamasi 'Türkiye'ye Örnek Bir Belediye Olusturduk'

Baskan Yazicioglu Açiklamasi 'Türkiye'ye Örnek Bir Belediye Olusturduk'

Tokat Belediye Baskani Mehmet Kemal Yazicioglu, Tokat Mahalle Muhtarlari ile belediye sosyal tesislerinde bir araya geldi.

Mahalle muhtarlarinin istek ve taleplerini dinleyen Tokat Belediye Baskani Mehmet Kemal Yazicioglu, göreve geldikleri üç ay içerisinde yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Vatandaslarin yerel yönetimlerle ilgili karsilastiklari sikintilari çözüme ulastirma noktasinda muhtarlarin öncü yöneticiler oldugunu söyleyen Baskan Yazicioglu, “Sizler Tokatlilara ulasma noktasinda bizim kiymetlimizsiniz. Sizinle mahallelerimize ulasiyor, mahallelerimizin dinamiklerini, ihtiyaçlarini ve taleplerini aliyorum. Görevi devraldiktan hemen sonra Belediye Baskan Yardimcilarimizi belirlememizle birlikte yeni müdürlüklerimizi kurduk, bazi müdürlüklerde revizyon yaptik, yer degistirmelerimiz oldu. Teknik personel sorunumuzu çözüyoruz. Kurum içerisinde bunlar hakli olarak uyum için zaman aliyor. Bugün itibariyle kurum içi düzenlememizi tamamlamis durumdayiz” dedi.

“Araç filomuz yenileniyor”

2024 model 10 aracin önümüzdeki günlerde filoya katilacaginin müjdesini veren Baskan Yazicioglu; “Tokat’imizin en büyük sorunlarindan biri olan temizlik konusunda yaptigimiz girisimler neticesinde 2024 model çöp konteyner temizleme aracindan, çöp transfer tirlarimiza kadar toplam 10 aracimizi haftaya sehrimize kazandiriyoruz. Piril piril olacak Tokat’imiz. Her mahalleye bir sorumlu, çavus atayacagiz, sorumluluk verecegiz. O mahallede temizlikle ilgili bir sikinti olursa hesabini bu sorumlu kisiye soracagiz.

Bizler göreve geldigimiz üç aylik süreç içerisinde ki bu üç aylik süreçte bayramlari atlattik, hayirli olsun ziyaretlerini atlattik ve tüm bunlari basardik. Kendi kaynagimizi olusturmak için çalisiyor, ayagimizi yorgana göre uzatmaya gayret ediyoruz. Dogru yatirimlarla, dogru kaynaklari kullanip Tokat’in gelecegine hizmet etmeye çalisiyoruz.

Tokat’imizi sivrisineklerden kurtarmak için büyük bir çalisma gerçeklestirdik. Lavra dönemi Mart ayi idi. Ancak o dönemde ilaçlama yapilmadi. Ben ittifakimiza saygi duyan bir insan olarak hiçbir zaman bunu medyaya tasimadim. Ilaçlama araçlarimizda eksiklik vardi. Iki tane olan araç sayisini dörde çikardik. Türkiye’de bir ilk olarak teknolojiyi kullanarak dronla ilaçlama yaptik. Sehrimizde degisimi baslattik” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile