İlk etapta 6 ilde yapılması planlanan proje ilde Bolu Valiliği koordinatörlüğünde Bolu Belediyesi, ilçe belediyeleri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, il ve ilçelerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile işbirliğinde yürütülecek. Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nin Vali Özçimen'i ziyaretine; Genel Başkan Kemal Demirel, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü Selen Gökdeniz, Bölge Koordinatörü Ali Berber ve dernek üyesi Feza Demirel katıldı.
Duyarlı bir toplum ve sorumlu yönetimler oluşturarak, engellileri topluma kazandırmayı amaçlayan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği hakkında bilgi veren Genel Başkan Kemal Demirel, "Derneğimiz, 20 yıldan beri bedelsiz olarak, ihtiyaç sahibi her engelliye tekerlekli sandalye dağıtımı yapmakta, tedavi, burs olanakları sağlamakta ve evlerinin engelli yaşamına uygun hale getirilmesi için tadilatlar yapmaktadır. Derneğimiz, bu proje ile yerelde yapılan bazı hizmetlerin Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasını ve uzun dönemde Türkiye'deki tüm engellilere ulaşmayı amaçlamaktadır. Amacımız, gönüllüler eşliğinde bir toplumsal hareket başlatıp, engelli dünyasında farkındalığı sağlamak ve engellilerin yaşam şartlarını belgelemek ve iyileştirmektir." dedi.
İldeki yetkililerle işbirliği içinde çalışmak istediklerini ileten Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, "Bu amaç doğrultusunda, ilinizde yaşayan engellilerin ihtiyaçlarını tespit etmek ve hayatla bağlarını kuvvetlendirmek için gerekli desteğin verilmesi hususunda işbirliği içerisinde hareket etmek istemekteyiz. Bu bağlamda Bolu ilinde gönüllü çalışacak 10 kişi ile 10 akülü sandalye, 240 manuel tekerlekli sandalye, 20 kişiye tedavi, 60 engelli gencimize burs ve 3 engellinin evinin yaşam koşullarına uygun hale gelmesi için tadilatı, yardımlarını ihtiyaç sahibi engellilere ulaştırmak istemekteyiz. Bu anlamda, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kayıtlı olan ya da valiliğe başvuruda bulunan engelli kişilerin gerekli evraklar eşliğinde derneğimizle de paylaşılması, yardımların doğru kişilere, zamanında iletilmesi için kurumlar arası işbirliğinin çok önemli olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır." diye konuştu.
'Batıdan Doğan Umut' projesinin, güzel bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade eden Vali İbrahim Özçimen de "Sosyal devletin en önemli hedeflerinden biri, engelli vatandaşların topluma kazandırılması ve vatandaşlarla kaynaştırmaktır. Biz insanların, ne zaman ne olacağımız belli değil. Engelli olmayan birinin yarın engelli olmayacağının garantisi yok. Bu nedenle hepimizin engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olması gerekiyor. Biz de sosyal devlet olarak, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak amacıyla eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal güvenlik sorunlarının büyük ölçüde çözülmesi amacıyla her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Sizlere, çalışmalarınıza başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından başlatılan 'Batıdan Doğan Umut' projesi ilk etapta Bolu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Düzce illerinde uygulanacak .
'batıdan Doğan Umut' Projesi Engellileri Topluma Kazandırmayı Amaçlıyor
Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, Bolu Valisi İbrahim Özçimen’i makamında ziyaret ederek, 'Batıdan Doğan Umut' sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi verdi.