Batman'da Kovid-19 Asilama Çalismalari Sürüyor

Kentin en büyük beldelerinden Balpinar’da vatandaslar Il saglik Müdürlügüne bagli ekiplerce asilandi.

Batman’da tüm saglik tesislerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19)’a karsi asilama çalismalari sürerken 37 mobil ekiple de basta farkli is kollari olmak üzere kirsal bölgelerde de asilamalar araliksiz devam ediyor.

Çalismalar kapsaminda kentin en büyük beldelerinden Balpinar’da belediye bahçesine kurulan noktalarda vatandaslar Il Saglik Müdürlügü ekiplerince asilandi.

Asilamadan sorumlu hekim Sahin Yilmaz, bugüne kadar Batman’da 350 bin doz asi uygulandigini bunun 215 bininin 1. doz oldugunu söyledi. 1. doz asilamada yüzde 55’e ulastiklarini aktaran Yilmaz, çok yüksek riskli kirmizi kategoriden turuncu kategoriye yükseldiklerini kaydetti.

Turuncu kategorinin yeterli olmadigini bildiren Yilmaz, "Tabi turuncu bizim için yetersiz. Bunun için elimizden geldigi kadariyla tüm saglik tesislerinde, 37 gezici ekibimizle cadde, çarsi, köy, organize sanayi bölgesi gibi sehrin her noktasinda asilama yapiyoruz." dedi.

Kovid-19’dan kurtulmanin tek yolunun asi ve tedbirler oldugunu vurgulayan Yilmaz, asi olma konusunda herkesin elini tasin altina koymasini istedi.

Son günlerde Batman’da asiya ragbetin arttigini bildiren Yilmaz, söyle konustu:

"Vatandaslarimiz gördü ki bu hastaliktan korunmanin ve bu hastaliktan kurtulmanin tek yolu asi ve tedbirler. Gerek saglik tesislerimizde gerekse sehrin birçok yerine kurdugumuz asi noktalarina ragbette gözle görülür bir artis var. Bunun karsiligi da yine asi oranimiz ve haritadaki rengimizin degisiminden görebiliyoruz. Ama turuncu bize yetmez. Bize yakisan renk mavidir."

Belde sakinlerinden Muhterem Kizil da yogun is temposu dolayisiyla asi olmaya vakit bulamadigini, gelen saglik ekipleri sayesinde asisini oldugunu söyledi.

Birinci doz asisini oldugunu belirten Kizil, herkesi asi olmaya davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile