Batman'da Mezarlikta Cenazelerini Defneden Vatandaslar Asilandi

Batman'da mezarliga gelen vatandaslara Il Saglik Müdürlügü ekiplerince koronavirüs asisi uygulandi.

Yeni tip koronavirüs (kovid-19) vakalarinin yüksek seyrettigi Batman'da asilama çalismalari da tüm hiziyla devam ediyor.

Asilamada mavi kategoriye yükselmek isteyen Batman'da ikinci asi seferberligi ilan edildi.

Yaklasik 250 saglik çalisani kapi kapi dolasarak asi olmak isteyen vatandaslara asi yaparken ekiplerin asi duraklarindan biri de Batman Asri Mezarligi oldu.

Mezarlik girisine stant kuran asi ekibi cenazelerini defnetmek için gelen vatandaslari asiladi.

Mezarlikta sik sik asi anonsu yapilirken mezarliga gelen vatandaslar da güvenlik görevlilerince asi standina yönlendirildi.

Asi olan Mehmet Mehdi Oguz, mezarlik içerisinde yapilan asi anonsunu duydugunu ve ikinci doz asi gününün gelmesi dolayisiyla kurulan stantta asisini oldugunu söyledi.

Hastanelerde Kovid-19'u agir geçiren birçok insanla görüstügünü aktaran Oguz, "Asi noktasinda bütün halkimizi asi olmaya davet ediyorum. Muhakkak asi olmasini istiyorum. Hastaneleri de ziyaret ettim. Gördüm ve görüstügüm insanlarin çogu agir vaka olarak asi olmayan insanlardi. Bu vesile ile herkese asi olmayi tavsiye ediyorum." dedi.

Vatandaslardan Mehmet Musa Olcay da ikinci doz asisini oldugunu belirterek, "Koronadan kurtulmanin tek yolu asidir. Baska bir çaresi yok. Ayrica sosyal mesafe, maske takmaya da daha dikkat etmeliyiz. Kurallara uyarsak insallah toplum olarak koronayi yenecegiz." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile