Bayan Servis Şoförü Çocuğuna Bakmak İçin Her Gün Direksiyon Sallıyor

Bayan Servis Şoförü Çocuğuna Bakmak İçin Her Gün Direksiyon Sallıyor

Milas’ın ilk ve tek özel servis şoförü Hanife Baydin, her gün Milas ve Bodrum arasında personel taşımak için yolları arşınlıyor.

Engelli çocuğuna bakmak için personel otobüsü şoförlüğü yapan Baydin, kadının isterse neler yapabileceğini gözler önüne seriyor. Uzun yıllar önce kadının isterse her şeyi yapabileceğini kanıtlamak isteyen 48 yaşındaki Hanife Baydin, otobüs şoförlüğü yapmaya başladı.

İzmit ve Adana’da uzun yıllar boyunca ağır vasıta araç kullanan şoför Baydin, Milas’a yerleştikten sonra mesleğine kısa bir süre ara verse de engelli kızına bakmak için 27 yıllık şoförlük mesleğine tekrar döndü.

Milas’tan her gün Bodrum’a personel taşıyan Hanife Kaptanı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Baydin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de yolcuları taşımaya devam ediyor.

Şoförlük mesleğini sevdiğini ve ilk olarak hobi amaçlı başladığını dile getiren Hanife Kaptan, “İzmit ve Adana’da otobüs şoförlüğü yapmaya başladım. İlk önceleri hobi amaçlı yapmaya başladığım şoförlük mesleğini çok sevdim. Bir süre önce Milas’a yerleştim. Milas’tan, Bodrum’a her gün 30 personel taşıyorum. İlk defa kadın personel servis şoförünü görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kadınlarımız ise benim bu mücadelemi görünce gururlanıyor. Bende onlar gururlandıkça, çok mutlu oluyorum.” dedi.



Engelli kızına bakmak ve ayaklarının üzerinde durmak için şoförlük mesleğini idame ettirdiğini kaydeden Baydin, “İki kızım ve bir oğlum var. Kızımın biri engelli. Çocuklarıma bakmak ve kendi ayaklarımın üzerinde durmak için şoförlük mesleğini yapıyorum. Engelli çocuğumun ihtiyaçlarını karşılamak için bir anne olarak çalışmak zorundayım. Onları güzel bir hayat sunmak istiyorum. Engelli çocuğum olduğu için uzak otobüs seferlerine gidemedim. Bu yüzden en yakın olan personel servisi şoförlüğünü yapmaya karar verdim. Tek sıkıntım, çalıştığım için engelli çocuğumla fazla zaman geçiremiyorum. Ama yine de şoförlük mesleğini seviyorum. Tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Unutulmamalıdır ki, kadın isterse her şeyi yapabilecek güçtedir.” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile