Bayat'ta Yamaç Parasütü Etkinligi

Bayat'ta Yamaç Parasütü Etkinligi

Çorum’un Bayat ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari çerçevesinde yamaç parasütü etkinligi düzenlendi.

Türkiye’nin farkli illerinden gelen yamaç parasütü tutkunlari, Asma Tepesi Yamaç Parasüt Alaninda bu özel günü hem coskuyla kutlamanin hem de gökyüzünde özgürlüklerini hissetmenin keyfini yasadilar. Göz alici manzaralar esliginde yapilan uçuslar, hem sporculari hem de izleyicileri büyüledi.

Bayat’in Türkiye’nin bütün illerinden sporcularin yamaç parasütü için geldigi bir merkez oldugunu dile getiren Belediye Baskani Bahadir Ünlü, Asma Tepesinin kuzey rüzgarlarinin baslangiç ve bitis noktasi oldugu için parasütçüler için vazgeçilmez oldugunu söyledi.



Asma Tepesi’nin yamaç parasütü için çok uygun bir alan oldugunu anlatan Ünlü, “Burasi ayrica uzun mesafe uçuslari içinde uygun. Daha önce buradan bir sporcumuz kalkis yaparak Konya’ya kadar uçus gerçeklestirdi ve Türkiye rekoru kirdi. Asma Tepesinde yapacagimiz düzenlemelerle çok daha genis katilimli, uluslararasi etkinlikler düzenleyebilecegiz. Bu sayede ilçemizin tanitimina da katki saglayacagiz” dedi.

Bayat’in dogal güzellikleri hakkinda da bilgiler veren Ünlü, “Yamaç parasütü veya diger etkinlikler için gelen misafirlerimiz Kusçaçimen yaylasinda da kamp yapabilirler. Mesire alaninda piknigini yapabilirler. Aileleriyle güzel bir gün geçirebilirler. Ayrica ilçemiz dogal güzelliklerinin yani sira tarihi güzelliklerinin yani sira Derekutugun bölgesinde binlerce yillik madenlere sahip” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile