Bayram Tatili Ve Sicak Ilçeyi Sessizlige Bürüdü

Bayram Tatili Ve Sicak Ilçeyi Sessizlige Bürüdü

Adana’nin Kozan ilçesinde hava sicakligi nem ile birlikte 50 derece hissedilince Kurban Bayrami tatilini firsat bilen vatandaslar yayla ve denizlere akin etti, ilçe sessizlige büründü.

Asiri sicaklarin etkili oldugu Kozan’da meteorolojinin gölgede ölçtügü sicaklik degeri 38 olsa da yüzde 100’lere varan nem nedeniyle hissedilen sicaklik hem gündüz hem de gece 50 dereceye dayaniyor. Bu nedenle Kurban Bayrami’nda 9 günlük tatili firsat bilen vatandaslar yaylalara ve denize akin ederek ilçeyi bosaltti. Bayramin ilk günü ilçe sessizlige büründü. Ilçede Kurban Bayrami için yayla evlerini tercih eden vatandaslar yaylalara çikinca kent merkezi bombos kaldi. Sokaklarin sakinligi havadan dron ile görüntülenirken ilçede sessizlik hâkim oldu.

Adnan Menderes Parki’nda bulunan Adem Delibas isimli vatandas, Kozan’da caddelerin bayramin ilk günü bombos kaldigini ifade ederek, "Vatandaslar kurban kesimi için yayla evlerine gitti. Bu nedenle kent sessiz kaldi. Baska zaman olsa buralar insan kaynardi" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile