Bbp Başkanı Destici Açıklaması

Bbp Başkanı Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Büyük Birlik Partisi olarak Doğu Türkistanlı Uygur kardeşlerimize son günlerde gerçekleştirdiği bu katliamlardan dolayı Dışişleri Bakanlığımız tarafından Çin Dışişleri Bakanlığı’na derhal nota verilmeli, katliamların durdurulması istenmelidir” dedi.


BBP Genel Başkanı Destici, Türkiye’nin Doğu Türkistan’da yaşanan olaylara kayıtsız kalmaması gerektiğini belirterek, hükümetin ve milletin sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti.

Doğu Türkistan’daki Uygurların bizzat Çin devlet ve hükümet yetkilerinin talimatları ile kurşuna dizilip şehit edildiğini iddia eden Destici, böyle bir duruma sessiz kalmanın o katliamları onaylamak anlamına geldiğini kaydetti.

Destici, şunları söyledi:
“Büyük Birlik Partisi olarak Doğu Türkistanlı Uygur kardeşlerimize son günlerde gerçekleştirdiği bu katliamlardan dolayı Dışişleri Bakanlığımız tarafından Çin Dışişleri Bakanlığı’na derhal nota verilmeli, katliamların durdurulması istenmelidir. Bu katliamlar durmadığı sürece, Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimize asimilasyon ve soykırım uygulandığı sürece Çin ile bütün ilişkiler dondurulmalıdır. Konu Türkiye tarafından uluslararası platforma taşınmalıdır. Milleti oyalamayın ve kandırmayın. Çin ile yürütülen her türlü ilişkilerde hem ekonomik, hem siyasi, hem de kültürel süreç Türkiye’nin aleyhinedir. Dış ticaret açığımızın önemli bir kısmı Çin ile olan ticari ilişkilerimizden kaynaklanmaktadır. Ayakta kalmak için, varlığını sürdürebilmek için dünyada güçlü konumunu devam ettirebilmek için bizim Çin’e ihtiyaç duyacağından fazla Çin’in bize ihtiyacı vardır.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile