BBP Genel Başkanı: Kemal Bey fındığı SSK'da kırdı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde kayısı ve fındık gibi yanlış argü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde kayısı ve fındık gibi yanlış argümanlar kullanarak sürekli eleştiri yaptığını belirterek, "Kayısıyı bilmiyorum ama Kemal Bey fındığı SSK'da kırdı. Bakan dosyaları inceletti, trilyonlarca yolsuzluk Rahşan affıyla kurtarıldı." dedi.

12 Eylül referandumu çalışmaları kapsamında Malatya'da bulunan Yalçın Topçu, BBP olarak referandumda 'evet' diyeceklerini, Türkiye'de yaşayan milyonlarca insanın kesintisiz demokrasiye kavuşmasının zamanı geldiğini ifade etti.

Referanduma 'hayır' diyen diğer muhalefet partilerinin tavrını yanlış bulan Topçu, paketin içeriğini tam anlamadan sadece eleştiri yaptıklarını kaydetti.

CHP'li Kılıçdaroğlu'nun yanlış siyaset argümanlarını kullanarak referanduma 'hayır' dediğini belirten Topçu, şunları söyledi: "Gittiği her yerde anayasa paketinin içerisinde fındık ve kayısı arıyor. Hangi memlekete gitse o şehrin özelliğini arıyor. Malatya'da da kayısı aramış. Kemal Bey siz de bu ülkeyi 20 yıldan fazla yönettiniz. Bu kentin evladı rahmetli İnönü 16 yıl yönetti. Rahmetli Ecevit, Erdal İnönü ve Sayın Baykal bu ülkeyi yönetmedi mi? Yönettiniz. Yönettiniz de kayısıyı, fındığı dünya markası yapamadınız. Şimdi bunları anayasa paketi içerisinde arıyorsunuz. Kayısıyı bilmiyorum ama Kemal Bey fındığı SSK'da kırdı. Fındık SSK'da kırıldı ve kaldı orada. Milleti sürdü. Bakan dosyaları inceletti, trilyonlarca yolsuzluk Rahşan affıyla kurtarıldı."

BBP'nin, anayasa değişiklik paketine eksiklikler olmasına rağmen 'evet' diyeceğini açıklayan Topçu, "Bu paketin başından sonuna kadar içindeyim. Önerilerde bulundum. '357 milyon alıp da ben sizinle konuşmam' diyen meclistekiler gibi yapmadım. 11 sayfalık öneri paketinden birçok şey anayasa paketinde var, ama tam değil. Benim istediğim, 'Devlete evet, insana esas' insanı öncelik alan cunta anayasasının tamamının

"ANAYASA DEĞİŞE DEĞİŞE YAMALI BOHÇA HALİNE GELDİ"

Anayasa'nın 17 kez değişikliğe uğrayarak adeta yamalı bohça haline geldiğini savunan Topçu, "Cunta anayasasını topyekûn ortadan kaldıracak sıfırdan devlete evet, insanı esas alan bir anayasa yapacak bir babayiğit çıkacaktır. BBP öteden beri Anayasa Mahkemesi'nin usulünü ve esasını tartışıyor. Anayasa Mahkemesi'nin arkasında tamamen millet iradesinin olmasını istiyor. Moğultay'ın, Seyfi Oktay'ın kankalarından müteşekkil anayasayı kabul etmiyor. BBP iktidarında böyle yapılmayacaktır. Anayasayı kökünden değiştireceğiz. HSYK'yı ortadan kaldıracağız. Hâkimi hâkim, savcıyı savcı seçecektir." şeklinde konuştu.

BBP'nin, 12 Eylül zulmünü görmüş bütün kadroların tek siyasi adresi olduğunu savunan Topçu, "12 Eylül öncesindeki ülkücüler bir partinin altına sığar mıydı? Ülkücüler Adriyatik'ten Çin Seddi'ne Türk İslam Birliği'ni istiyor. Turan davasının peşine düşmüş, hangi parti sığdırırmış ülkücüleri çatısını altına. 12 Eylül öncesi mücadele vermiş ülkücü kardeşlerimin önünde saygıyla eğiliyorum. BBP gibi düşünseler de düşünmeseler de. Yormayın kafanızı kötü söz sahibinindir. Sizler bayrak insanlarısınız. Siz bir devrin, millet ve devletin kahramanları olarak tarihe geçtiniz. Özgün olarak herkesten fazla söz söyleme hakkına sahipsiniz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile