BBP Lideri Destici'den CHP Lideri Özgür Özel'e Ziyaret

BBP Lideri Destici'den CHP Lideri Özgür Özel'e Ziyaret

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel’i ziyaret etti. Görüsme sonrasi açiklama yapan Destici, Sivas’ta su anda sokak köpeklerinin toplandigini söylerken, Özel ise bu sorun hakkinda “Yoksullarin tehdit altinda oldugu, zenginlerin de hayvan haklarini savundugu bir ikilemden çikarilmasi gerektigini düsünüyoruz” dedi.

CHP Genel Baskani Özgür Özel, BBP Genel Baskani Mustafa Destici ile parti genel merkezindeki makaminda bir araya geldi. Görüsmede CHP’den Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Baskan Yardimcilari Ilhan Uzel ve Sevgi Kiliç, BBP’den de Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Yelis ve Genel Baskan Yardimcisi Durmus Boztug da yer aldi. Basina kapali olarak gerçeklesen görüsme yaklasik 1 saat sürdü. Ikili, daha sonra ortak basin açiklamasi gerçeklestirdi.

“Hayirli olsun ziyareti olarak son derece önemli buluyoruz”

Yerel seçimlerin ardindan siyasette normallesme süreci gerçeklestigini söyleyen Özel, "Biz, hem nezaket hem protokol kurallari çerçevesinde hep birlikte olmus ve temaslarimizi sürdürmüs iki partiydik. Bayramlasmalarda heyetlerinin birbirini ziyaret ettigi, genel baskanlarinin birbirini aradigi iki siyasi parti olarak bugünkü ziyareti, hayirli olsun ziyareti olarak da son derece önemli buluyoruz” ifadelerini kullandi.

Gündeme dair konularla alakali konustuklarini belirten Özel, "Bazi siyasi partilere hazine ve seçim yardimi yapiliyorken, bazi siyasi partilerin bundan mahrum olmasinin kabul edilemez oldugu noktasinda bir kez daha karsilikli fikir birligi içinde oldugumuzu gördük" diye konustu.



“Su anda köpekler toplaniyor”

Gazetecilerin sokak hayvanlarina yönelik hazirlanan teklif hakkindaki sorulari üzerine Destici, “Biz bu konuda çok netiz. Seçim öncesi yerel seçim beyannamemizde de sokak hayvanlari meselesini çözecegimizi ifade ettik. Çünkü su anda insan hayati için ciddi bir tehdit olusturmaya basladi.

Simdi tabii nasil çözülecegi konusunda ben biliyorsunuz Mustafa Kemal Atatürk’ün 1932 Tamimi’ni hatirlattim. Bunu kamuoyuyla paylastim. Tabii ki o günün sartlariyla bugünün sartlari ayni degildir. Bugün teknoloji daha gelismistir, kisirlastirma vardir. Imkanlar daha fazladir. Barinaklar yapilir, asilar yapilir. Bütün bu imkanlar devreye sokulmalidir. Ama neticede biz Büyük Birlik Partisi olarak zaten bize teslim edilen belediyelerde bir ay içinde bu çalismalari baslatacagimizi ve en kisa zamanda da sokaklarimizi bu saldirgan ve hastalikli olan sokak köpeklerinden temizleyecegimizi ifade ettik. Su anda belediyelerimiz bu çalismalarini tamamladilar. Su anda köpekler toplaniyor ve tedavi görmesi gerekenler tedavi görecegi yere, barinak imkani olanlar barinaklara, hastalikli ve terbiye edilemeyecek sekilde saldirgan olanlarin da uyutulmasi konusunda çalismalarimizi biz yürütüyoruz” diye konustu.



“Yoksullarin tehdit altinda oldugu, zenginlerin de hayvan haklarini savundugu bir ikilemden çikarilmasi gerektigini düsünüyoruz”

TBMM’de daha önce sokak hayvanlari konusunda fon kurulmasina yönelik bir karar alindigini ve bu kararin arkasinda durulmasi gerektigini belirten Özel ise, konuya iliskin sunlari söyledi:

“Türkiye’de bu sorun iki baslidir. Bir yanda okula giden çocuklar, sabah erken vakitte ibadete giden yaslilar, araci olmayan, toplu tasimaya erken vakitte ulasmaya çalisan belli bir gelirden yoksun yoksullar açisindan bir güvenlik sorunudur. Bu sorun görülmezse ve meseleye bu sorun görülmeden bakilirsa çözüm olmaz. Diger yandan da bu hayvanlarin yasam hakki vardir. Hayvan haklari vardir. Hayvanseverlerin hassasiyeti vardir. O yüzden kurulacak böyle bir fona çok ciddi bagislarin, katkilarin yapilabilecegi, bu konuda hiçbir sikintinin olmayacagi da asikardir. Ama tasarruf tedbirleri konusunda binlerce, on binlerce, yüz binlerce candan tasarruf edemezsiniz. Burada çok istikrarli, çok dengeli, çok bilimsel isler yapmak gerekiyor. Biz bu meselenin maalesef bir sinifsal sorun haline dönüsüp yoksullarin tehdit altinda oldugu, zenginlerin de hayvan haklarini savundugu bir ikilemden çikarilmasi gerektigini düsünüyoruz. Böyle bir inceleme düsünülmemesi gerektigini düsünüyoruz. Sorun Türkiye’nin sorunudur. Hep beraber çözecegiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile