BDP’liler İçin Dokunulmazlığın Kalkması

BDP’liler İçin Dokunulmazlığın Kalkması

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, BDP’li Milletvekillerinin PKK’lı teröristlerle görüşmelerinin yasama dokunulmazlığı kapsamına girmeyen bir suç olduğunu belirtti.

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, BDP’li milletvekillerinin PKK’lıları kucaklamasının kabul edilemeyen bir durum olduğunu belirtti.

Milletvekillerinin bu davranışının yasama dokunulmazlığı kapsamına girmediğini belirten Tunç, “BDP’li milletvekillerinin PKK’lı teröristlerle görüşmeleri, onları işlemiş oldukları suçları nedeniyle tebrik edip, sarmaş dolaş olmaları, teröristlerin suçlarına ortak olmaktır. Bu bir ağır cezayı gerektiren suçüstü halidir. Dokunulmazlığın kapsamı dışındadır" dedi.

Cumhuriyet savcılarının gerekli soruşturmaları başlattığını anlatan Tunç, şöyle konuştu: "Milletvekilleri hakkında soruşturma ve kovuşturma devam edecektir. BDP’li milletvekillerinin teröristlerle buluşmasının ve onları kucaklayarak işledikleri suçlar nedeniyle tebrik etmeleri vahim bir olaydır. Demokrasiyle, hak arama özgürlüğü ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Milletvekillerinin şiddeti onaylayan, terörle işbirliği görüntüsü veren bu davranışları yasama dokunulmazlığı kapsamına girmemektedir. Anayasa’nın 83. maddesi açıktır. Yasama dokunulmazlığı kuralının iki istisnası bulunmaktadır. Bunlardan ilki ağır cezayı gerektiren suçüstü hali, diğeri de seçimden önce soruşturmasına başlanmış olmak kaydıyla Anayasanın 14. maddesindeki durumlardır. BDP’li milletvekillerinin PKK’lı teröristlerle görüşmeleri, onları işlemiş oldukları suçları nedeniyle tebrik edip sarmaş dolaş olmaları, teröristlerin suçlarına ortak olmaktır. Bu bir ağır cezayı gerektiren suçüstü halidir. Anayasada belirtilen yasama dokunulmazlığı kapsamı dışındadır. Kaldı ki, ilgili cumhuriyet savcıları da gerekli soruşturmaları başlatmışlardır.”

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, dokunulmazlığın kaldırılması için TBMM’ye fezleke göndermeye gerek olmadan milletvekilleri hakkında soruşturma ve kovuşturmanın devam edeceğini sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile