Beach Pro Tour Kusadasi Challenge Heyecani Basladi

Beach Pro Tour Kusadasi Challenge Heyecani Basladi

Kusadasi’nda dünyanin en önemli plaj voleybolu organizasyonlari arasinda gösterilen Uluslararasi Voleybol Federasyonu (FIVB) Plaj Voleybolu Dünya Turu VW Beach Pro Tour Kusadasi Challenge heyecani basladi. 4 gün sürecek olan ‘Beach VW Pro Tour Kusadasi Challenge’a 33 ülkeden 200 sporcu katiliyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Aydin Büyüksehir Belediyesi ve Kusadasi Belediyesi is birligiyle Davutlar Sevgi Plaji’nda düzenlenen turnuvanin ilk gününde eleme maçlari oynaniyor. Beach VW Pro Tour Kusadasi Challenge’da Türkiye, Fas, Avustralya, Avusturya, Brezilya, Kanada, Çin Halk Cumhuriyeti, Çekya, Danimarka, Ispanya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Israil, Italya, Japonya, Letonya, Litvanya, Meksika, Hollanda, Norveç, Yeni Zelanda, Umman, Polonya, Slovenya, Isviçre, Isveç, Ukrayna ve Amerika Birlesik Devletleri’nden aralarinda olimpik seviyede oyuncularin da oldugu 200 sporcu sampiyonluk kupasini havaya kaldirmak için ter döküyor. 80 ülkeden canli yayinlanan maçlar büyük çekismeye sahne oluyor.

Seyircilerin yogun ilgi gösterdigi eleme maçlarini Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ve TVF Baskan Vekili Alper Sedat Aslandas sahadaki protokol tribününden birlikte izledi. Turnuvaya katilan sporculara basarilar dileyen Baskan Ömer Günel, “Öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygiyla aniyor, 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayramimizin 103. yilini kutluyorum. Kusadasi’nda Türkiye Voleybol Federasyonu ve Aydin Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte böylesine büyük ve önemli bir organizasyona ev sahipligi yaptigimiz için çok mutluyuz” dedi.



"Turnuva boyunca 200 sporcuyu agirlayacagiz"

TVF Baskan Vekili Alper Sedat Aslandas ise, "Avrupa’da sadece bizim yaptigimiz üst düzey bir organizasyon. 5 kita, 33 ülkeden takimlar geldi. 33 ülkeden 32’ser takim erkek ve kizlarda mücadele edecek. Turnuva boyunca 200 sporcuyu agirlayacagiz. Sporcularimiz 2024 Paris Olimpiyatlari’na katilma yolunda puanlarini artirmak için bu turnuvalarda mücadele ediyor” diye konustu.



Selin Toy-Suzan Dilara Gedikoglu ikilisi turnuvaya veda etti

Dünyada ilk kez 1987’de Brezilya’da, Türkiye’de ise 1990’li yillarda Antalya’da düzenlenen ‘Beach VW Pro Tour’dagünün ilk maçlarinda kadinlar ve erkeklerde eleme serisi oynaniyor. Kadinlarda Türkiye’yi temsil eden Selin Toy-Suzan Dilara Gedikoglu ikilisi, Sili’den Maria Zapata-Chris Villablanca’ya 2-0 maglup olarak turnuvaya veda etti. Erkeklerde ise Yusuf Özdemir-Mustafa Susam ikilisi ABD’den TroyField-Chase Budinger’e 2-0, Necmi Ayberk Güllük-Batuhan Kuru da Meksika’dan JuanVirgen-Miguel Delgado’ya ayni skorla yenilerek elendi. Turnuva yarin oynanacak ‘Ana Tablo’ maçlari ile devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile