Bekçilerden Kaçan Süpheliyi Taksici Yakaladi

Bekçilerden Kaçan Süpheliyi Taksici Yakaladi

Isparta’da bekçilerden kaçan süpheliyi fark eden taksici, sahsi araciyla takip ettikten sonra yakalandi. Süpheliyi bekçilere teslim eden taksici Murat Petek, "Birinin canini yakmis olabilir, tepkisiz kalamadim, üzerime düseni yaptigimi düsünüyorum” dedi.

Isparta’da taksicilik yapan Murat Petek, 22 Agustos gece saatlerinde Baglar Mahallesine müsterisini gidecegi adrese birakti. Dönüs yolunda bir süphelinin bekçilerden kaçtigini fark eden Petek, sahsi yakaladi. Kovalamaca ani taksicinin araç içi güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi. Güvenlik kamerasi görüntülerinde sahsin kaçtigi, taksicinin onu takip etmesi ve araçtan indigi anlar ve bekçilerin sahisin yanina giderek almasi ve taksicinin aracina bindigi anlar yer aldi.

Olay anini anlatan Petek, “Sokaktan sahsin birisi kosarak çikti bende frene bastim birilerinden kaçtigini anladim. Arkasindan bir kaç kisi daha ya da birileri daha çikabilir diye çarpmamak adina frene bastim yavasladim. Iki tane bekçi kostu geldi. Bana bizi arabayi al dediler. Ben de o an hizli düsünmek zorundaydim. Onlari durup arabayi alirsam sahsin kaçabilecegini, yakalanmayacagini düsündügüm için bekçileri almadim ve sahsin arkasindan direkt devam ettim. Sahis ara sokaga girdi ben de ara sokaga girdim. Ileride saga dönüs bir ara sokak daha vardi oraya girmeden onu orada yakalayayim diye oraya kadar bastim geçtim kaçan sahsi. Sahis ara sokaga döndü ben de arabadan indim kosarak arkasindan gittim yakaladim. Birkaç saniye sonra bekçiler geldi ve bekçilere teslim ettim. Süpheli sahsin neden kaçtigini bilmiyorum. Bekçilere teslim ettim bekçiler de karakola götürdüler” dedi.



“Birinin canini yakmis olabilir, tepkisiz kalamadim”

Yaptigi davranisin riskli oldugunu söyleyen Murat Petek, “Riskli bir is olabilir ama o sahsin ne yaptigini ben bilmiyordum. Hirsizlik yapmis olabilir, birinin canini yakmis olabilir, cinayeti islemis olabilir yani birilerine zarar vermis olabilir. Vicdani muhakeme yapacak olursak, vicdani olan bir insan hiç kimse tepkisiz kalamaz bu olayda diye düsünüyorum. Ben de tepkisiz kalamadim, üzerime düseni yaptigimi düsünüyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile