Belçika Prens ve Prensesi Türkiye’ye Geldi

Belçika Veliaht Prensi Philippe ve eşi Prenses Mathilde, beraberinde Başbakan Yardımcısı, Dışişleri, Dış Ticaret ve Avrupa Birliği Bakanı Didier Reynders, Flaman Bölgesi Başbakanı Kris Peeters ve işadamlarından oluşan bir heyetle ekonomik ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli Boeing 777 tipi uçağı ile Brüksel'den İstanbul'a gelen heyet, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. Devlet Konukevi'nde kısa bir süre dinlendikten sonra Prens Philippe ve Prenses Mathilde el ele tutuşarak kendilerine tahsis edilen araca bindi.

Belçika Veliaht Prensi Philippe, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile 17 Ekim'de İstanbul'da düzenlenen İş Forumu'na katılacağı, iki ülke arasında ekonomi bakanları başkanlığında yürütülecek Ekonomik ve Ticari Ortak Komite (JETCO) mekanizmasının kurulmasına ilişkin deklarasyon imzalanacağı duyuruldu. 18 Ekim tarihinde Ankara'ya geçecek olan Prens Philippe'nin, Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmede bulunacak. Heyette ise 193 Belçika şirketini temsilen 350 işadamı yer alıyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile