Besiciler Bayramda Da Kurbanlik Mesaisinde

Besiciler Bayramda Da Kurbanlik Mesaisinde

Samsun’da besicilerin bayram mesaisi sürüyor. Canli hayvan pazarlarindaki bazi besiciler hayvanlarinin yarisinin ellerinde kaldigini, bu yüzden bayramin ilk gününde de satislara devam ettiklerini söylediler.

Kurban Bayrami’nin ilk gününde Samsun’da canli hayvan pazarlarinda kurbanlik hayvan satisi devam ediyor. Ellerinde kalan kurbanliklari bayrama kadar satamayan besicilerin umudu bayramin birinci gününe kaldi. Kimi besiciler çok az hayvan sattigini ifade ederken kimileri ise eski bayramlari aradiklarini belirttiler.

"Ellerimizde kalanlari satmaya çalisiyoruz"

Hayvan saticisi Idris Tugrul, "Kurban pazarina 13 büyükbas hayvanla geldim. 6-7 tanesi kaldi. Isler yari yariya düstü. Geçen sene satislarimiz daha iyiydi. Türkiye genelinde mi Karadeniz’de mi yoksa sadece Samsun’da mi bu problem var anlamadim" dedi.

Satici Bayram Uyar ise, "Alaçam’dan buraya geldim. 56 yasindayim. Ömrümde bu Kurban Bayrami gibi bir bayram geçirmedim. Samsun’a 14 hayvan getirdim. Yarisini sattim yarisi kaldi. Sattiklarim da degerini bulmadi" diye konustu.

Satici Ali Sahin de, "50 hayvan ile geldim, 20 tanesini ancak satabildim. Bayramin ilk günü de satislar devam ediyor fakat bugün 2 tane satabildim" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile