Beşiktaş Cola Turka: 76 - İstanbul Üniversitesi: 67

Salon: Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi

Hakemler: Semih Vural – Ali Özyurt – Ruhi Nezihi Soydan

Beşiktaş Cola Turka (76): Esra Şencebe 4 ( 1 ribau

Salon: Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi

Hakemler: Semih Vural – Ali Özyurt – Ruhi Nezihi Soydan

Beşiktaş Cola Turka (76): Esra Şencebe 4 ( 1 ribaund – 1 asist), Esra Erden Atac 6 (2 ribaund – 1 asist), Nilay Kartaltepe 8 ( 4 ribaund – 4 asist), İziane Castro Marques 15 ( 2 ribaund – 7 asist), Tuğba Taşçı 3 (1 ribaund), Yasemin Horasan 13 ( 4 ribaund – 4 asist), Kelly Silva Santos 19 ( 6 ribaund – 3 asist), Iveta Salkauske 2 (5 ribaund – 1 asist), Ayşe Cora 2 ( 1 ribaund), Lucie Melek Bouthors 4 (1 ribaund)

İstanbul Üniversitesi (67): Aylin Korkmaz 4 ( 3 ribaund ), Bahar Yapar 14 ( 4 ribaund – 2 asist), Okeisha Mikita Howard 10 ( 4 ribaund – 2 asist), İlknur Dumlu 3 (1 asist), Simay Karaman 5 (2 ribaund), Melek Yusufoğlu (1 ribaund), Mehtap Gezer 4 ( 6 ribaund – 1 asist), Asley Star Paris 17 ( 8 ribaund – 2 asist), Danielle Nicole Gant 10 (8 ribaund – 2 asist)

1. Periyot: 17-23

2. Periyot: 19-13

3. Periyot: 22-10

4. Periyot: 18-21

TKBL'nin ikinci haftasında Beşiktaş Cola Turka, 76-67'lik skorla İstanbul Üniversitesi'ni mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini elde etti.

Ligin ilk haftasında Samsun Basketbol karşılaşmasının skorbord arızası nedeniyle ertelenmesi üzerine sezonun ilk maçına çıkan Beşiktaş Cola Turka, Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde oynanan mücadelede İstanbul Üniversitesi'ni 76-67'lik skorla mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yaptı.

Karşılaşma Silva Santos ve Bahar Yapar'ın karşılıklı orta mesafeli isabetleri ile başlarken, ilk dakikalarda iki takım da skor bulmakta zorlanmadı. Karşılaşmanın 3. dakikası 8-8'lik eşitlikle geçilirken, Castro Marques – Nilay Kartaltepe ikilisi ile etkili olan Beşiktaş Cola Turka'ya cevap Bahar Yapar ve Mehtap Gezer'den geldi. Yabancı oyuncuları Nicole Gant ve Ashley Paris'in devreye girmesiyle skorda üstünlüğü sağlayan İstanbul Üniversitesi, rakibinin boyalı alandan bulduğu basketlere engel olamadı. Maçın 7. dakikasını 15-18'lik skorla geride geçen Siyah-Beyazlılar, çeyreğin son dakikalarında Castro Marques ve Melek Bouthors'un sayılarıyla skorda dengeyi kurmaya çalışsa da İstanbul Üniversitesi, ilk periyodu 17-23 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe iki takım da karşılıklı top kayıpları ve isabetsiz şut tercihleri ile başlarken, periyodun ilk basketi Mehtap Gezer'den geldi. Pota altından kaydettiği sayılarla farkı açmaya başlayan İstanbul Üniversitesi, 13. dakikada durumu 20-27'ye taşıdı. Savunma sertliğini arttıran Beşiktaş Cola Turka, hücumda da Castro Marques ile etkili olunca 10-0'lık bir seri yakalayarak skoru 30-27'ye getirdi. Skordaki suskunluğunu Simay Karaman'ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle bozan konuk takım, rakibine 7-1'lik bir seri ile karşılık verdi ve 17. dakikada durum 31-34'e geldi. Devrenin son dakikaları büyük bir mücadeleye sahne olurken, Castro Marques'in başarılı oyununu sürdürmesiyle Siyah-Beyazlılar bir kez daha durumu eşitledi ve takımlar soyunma odasına 36-36'lık skorla girdi.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Beşiktaş Cola Turka, özellikle Yasemin Horasan'ın boyalı alandan kaydettiği sayılarla etkili olarak 12-2'lik bir seri yakaladı ve 23. dakikayı farkı çift haneli sayılara çıkardı (48-38). Mola sonrası Simay Karaman'la rakibinin serisini sonlandıran İstanbul Üniversitesi, oyunun bu bölümünde ev sahibi ekibin sert savunmasına karşı hücum etmekte zorlandı. Yasemin Horasan'ın pota altından bulduğu basketlere ve Silva Santos'un orta mesafeli atışlarıyla farkı iyice açan Siyah-Beyazlılar, periyodun 7 dakikalık bölümünde potasında sadece 4 sayı gördü ve 27. dakikada skoru 56-40'a taşıdı. Çeyreğin son bölümünde iki ekip de skor üretmekte zorlanırken İstanbul Üniversitesi, Mikita Howard ve Bahar Yapar'la farkı eritmeye çalışsa da Beşiktaş Cola Turka, mücadelenin final periyoduna 58-46'lık üstünlükle girdi.

Son 10 dakikaya Esra Şencebe ve Nilay Kartalepe'nin başarılı atışlarıyla başlayan Siyah-Beyazlılar'a konuk takım, Bahar Yapar'ın üç sayılık basketiyle karşılık verdi. Maçın 33. dakikasında durum 62-49'a gelirken, Ashley Paris – Aylin Korkmaz ikilisi ile farkı kapatmaya çalışan İstanbul Üniversitesi, mücadelenin bitimine 5 dakika kala farkı 10 sayıya kadar indirdi (63-53). Rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren Beşiktaş Cola Turka, hızlı hücumlardan sayılar bulsa da Ashley Paris ve Nicole Gant'ın isabetlerine engel olamadı ve son 1 dakikaya girilirken İstanbul Üniversitesi skoru 69-63'e taşıdı. Büyük bir çekişmeye sahne olan son hücumlarda Sihay-Beyazlılar, Silva Santos ile skor üretirken cevap Ashley Paris'ten geldi (71-67). Mola sonrası Silva Santos'un basketiyle rahat bir nefes alan Beşiktaş Cola Turka, mücadeleden 76-67'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile