BEÜ'de 1. Uluslararasi Saglik Bilimleri Kongresi Düzenlendi

BEÜ'de 1. Uluslararasi Saglik Bilimleri Kongresi Düzenlendi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ve Il Saglik Müdürlügü öncülügünde 1. Uluslararasi Saglik Bilimleri Kongresi düzenlendi.

BEÜ Konferans Salonunda düzenlenen kongre, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programda ilk olarak Dr. Ögretim Üyesi Hatice Öntürk Akyüz tarafindan açilis konusmasi yapildi. Daha sonra bir konusma yapan Bitlis Il Saglik Müdürü Mustafa Çiftçi, “Son yillarda küresel ve ulusal düzeyde yasadigimiz afetler göstermistir ki her yerde ve her sartta en önemli ve sürdürülmesi gereken hizmetlerin basinda saglik hizmetlerinin geldigini göstermektedir. 2002 yilinda ilan edilen acil eylem planinda herkese saglik basligiyla saglik alaninda yillardir hazirliklari yapilan fakat uygulamaya konulamayan reformlarin temel prensipleri belirlenmis ve bir takvime baglanmistir. 2003 yilinda ise Saglik Bakanligimiz sagilikta dönüsüm programi kapsaminda bu uygulamalari baslamistir. Bugün saglik alaninda yapilan reformlarla ilgili vatandaslarimiz saglikla ilgili her türlü hizmeti almaktadir. Kadim sehir Bitlis’imizde de saglik alaninda önemli adimlar attik. Türkiye’nin en büyük saglik bagisini alarak ilimizde çalismalara basladik. Bunun duyurusunu yapmaktan onur duyuyorum. Eren ailesine bir kez daha tesekkür ediyorum. Bitlis’in saglik altyapisini güçlendirecek olan Bitlis Eren Devlet Hastanesi; 58 bakim, 25 palyatif olmak üzere 383 yatakli olacaktir. Ihtiyaç halinde 517 yatak kapasitesine çikarilacak. Bu hastane bölge sartlarina uygun ve modern bir yapi olacaktir. Bu yapilan bagisla Bitlis’in en az 25-30 yillik saglik planlamasi gerçeklestirilmistir. Yapilacak hastane 3. basamak egitim arastirma hastanesi standartlarina uygun olacak, hastaneyle birlikte 10 bin metrekare kapali alanda lojman da yapilacaktir. Bu ilimizde tip fakültesinin temellerini atmis olacaktir” dedi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas ise “Bilim ve teknolojinin hizla ilerledigi günümüzde, saglik bilimlerinin önemi her geçen gün daha da artmaktadir. Dolayisiyla saglik, bireylerin ve toplumlarin refah seviyesini belirleyen en kritik faktörlerden biridir. Bu nedenle, saglik alanindaki bilgi ve deneyimlerin paylasilmasi, yeni arastirmalarin ve projelerin gelistirilmesi, ulusal ve uluslararasi isbirliklerinin güçlendirilmesi büyük önem tasimaktadir. Iste bu kongre, bu amaçlara hizmet edecek, degerli bilim insanlarinin bilgi ve deneyimlerini paylasacaklari, saglik alaninda yenilikçi yaklasimlarin konusulacagi bir platform olacaktir. Bitlis Eren Üniversitesi olarak, turizm ve saglik basta olmak üzere egitim ve arastirma faaliyetlerimizi en yüksek düzeyde gerçeklestirmeyi hedefliyoruz. Saglik bilimleri alaninda bu hedeflerimizi gerçeklestirmek adina önemli adimlar atiyoruz. Bu düsüncede, üniversitemiz bünyesinde bir tip fakültesi ve arastirma hastanesinin açilmasi en önemli hedeflerimizden biridir. Tip fakültesi, sadece Bitlis Eren Üniversitesine degil, ayni zamanda bölgedeki saglik hizmetlerine de önemli katkilar saglayacaktir. Bu hedefe ulasmak için gerekli alt yapi çalismalarimiz devam ediyor. Hastane projesi hazir, morfoloji binasi da fakülte ismi alinirsa en kisa sürede yapilacaktir. Biz bunu önemsiyoruz. Bunun için bir an önce tip fakültesinin kurulmasini istiyoruz. Bununla ilgili basvurularimizi yaptik. Geçen hafta YÖK Baskanimizi ve 25 üniversite rektörümüz buradaydi. Onlarla bu konuyu görüstük. Il Saglik Müdürümüzle istisarelerimizi yaptik. Bitlis için tip fakültesinin olmamasi için bir sebep yok. Dolayisiyla en kisa sürede üniversitemize tip fakültesini kazandiracagiz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Prof. Dr. Ayse Dilek Özsahin Kiresçi moderatörlügünde; Prof. Dr. Nezih Müftügül, Prof. Dr. Leman Senturan ve Doç. Dr. Esra Demir Öztürk birer sunum yaptilar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile