Beysehir'de Balik Boy Denetimleri

Beysehir'de Balik Boy Denetimleri

Konya’nin Beysehir ilçesinde balik boy denetimleri gerçeklestirildi.

Beysehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’ne bagli ekipler, Beysehir Gölü’nde yeni av sezonunun baslamasiyla birlikte gölün tüm karaya çikis noktalari ile perakende satis yerlerinde denetimler gerçeklestirdi. Denetimlerde satisa sunulacak ya da sunulan, avi yapilan baliklarin boylari ölçüldü, avcilikta boy tahdidine uyulup uyulmadigi kontrol edildi. Uygun büyüklükte olmayan baliklara ise el konuldu. El konulan baliklarin prosedürlere uygun olarak Göl Feneri Dernegi’ne bagislandigi bildirildi.

Yetkililer, sazan baliginda 40 santimetre, sudakta 26 santimetre, kadife sazaninda 26 santimetre ve tatli su kefalinde de 20 santimetre boy yasagi oldugunu hatirlatarak, bu boy sinirinin altinda avcilik yaparak boy yasagina uymayanlara cezai müeyyidenin uygulanacagi bilgisini paylasti.

Konuyla ilgili olarak yapilan açiklamada, sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin yapilabilmesi ve göllerdeki balik popülasyonunun korunmasinin tek yolunun yasaklara uymaktan geçtigi hatirlatilarak, “Vatandaslarimizin belirtilen büyüklügün altinda olan baliklari tüketmemeleri konusunda da duyarlilik bekliyoruz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile