Beyşehir’de Mahalle Toplantıları

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşçı, düzenlenen mahalle toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.

Esentepe Cami bahçesinde mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, verdikleri hizmetlerle mahallenin çehresinin değiştiğini söyledi.

Stadyum yokuşunu kaldırarak mahalleye olan ulaşımı rahatlattıklarını ve bu yolla ilgili biraz daha çalışmalarının olacağını belirten Başkan Taşçı, “Bir inşaat firmasının yaptırdığı evlerin yanındaki drenaj sorununu önemli ölçüde çözdük. Sıra sokağın asfaltlanmasına geldi.Beytepe ve Esentepe mahalleleri arasındaki pazar arasında kot indirme çalışması yaptık. Küçük bir hayvan kesim merkezi yaptık, sahanın drenajını tamamladık ve bu yıl da asfaltını yapacağız. Asfalt tamamlandıktan sonra oraya bir zabıta bürosu, vatandaşlarımızın sohbet edebileceği bir mekan, ibadetlerini yapabilecekleri bir mescit ve bir de tuvalet yaptıracağız. Burayı herkesin rahatça şenliğini, tarhanasını, toplu işlerini yapabileceği bir mekan olarak dizayn edeceğiz. Anadolu Öğretmen Lisesi'nin önündeki alanda bir saha oluşturduk, suni çimi ve bin 500 kişilik tribünüyle Beyşehir'in ikinci stadını en kısa sürede yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Geçen yıl Esentepe'den sanayiye giden yolu tamamladık. Yapmış olduklarımız çalışmalar bunlar ve diğer projelerimizle Esentepe mahallemize hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Taşcı, daha sonra mahalle sakinlerinin yönelttiği soruları da cevaplandırdı.

Toplantıya katılan AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ise, Beyşehir’in beklentileri arasında yer alan doğalgaz çalışmalarından söz etti. Beyşehir’de doğalgaz kullanacak bir fabrika olmaması nedeniyle ilçeye getirmekte zorlandıklarını dile getiren Huğlu, “Çumra ve Seydişehir'e doğal gaz gelmesinin sebebi buradaki olan fabrikalardır. 3 kez doğalgaz dağıtım ihalesine çıkılmasına rağmen bu ihaleyi alan olmadı, çünkü ihaleyi alacak olan özel şirketler kar edemeyeceklerini hesap ettikleri için bu ihaleyi almaya yanaşmıyorlar. Milletvekillerimiz bu işin peşinde olarak sonuna kadar takipçisi olacaklar. Hastane konusunda ise umutsuz olmamıza rağmen 150 yataklı yeni bir devlet hastanesi yatırım programına girdi. Yer tahsisi yapıldı. Proje çalışmaları devam ediyor ve en kısa sürede ilk kazmanın vurulması bekleniyor” şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile