Beyşehir Gölü'nde Kaçak Avcılık Denetimleri

Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan su ürünleri avlanma yasağı sürerken, kaçak avcılığa karşı denetim ve kontrollerin de devam ettiği bildirildi.

Beyşehir ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile jandarma ekiplerinin birlikte yürüttüğü çalışmalarda, kaçak avcılarla görevliler arasında zaman zaman kıyı kesimlerde ve tatlı sularda kovalamaca yaşandığı, ekiplerin, yasak dönemde kaçak avlanmada en çok tercih edilen sazlıklar arasına saklanmış balıkçı tekneleri ve ağlarını da bulup ortaya çıkardığı belirtildi.

Hüyük ilçesinin Beyşehir Gölü'ne kıyısı bulunan Kıreli beldesi ve Tolca köyünde, tarım görevlileri ile jandarma ekiplerinin koordineli olarak yürüttüğü çalışmalarda, göl içerisindeki sazlıklar arasına gizlenmiş çok sayıda balıkçı teknesi, damboz ve ağ ele geçirildi.

Kaçak avlanma hazırlığı içerisinde olduğu iddia edilen 4 kişiye su ürünleri kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle toplam 10 bin liralık idari para cezası uygulandı.

Yapılan denetim ve kontrollerde ele geçirilen toplam 12 bin 600 metrelik balıkçı ağına el konulurken, kaçak av için göle indirilen 4 balıkçı teknesi de görevliler tarafından tekrar karaya çekildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile