Beytüşşebap Halk İnisiyatifi Meslek Yüksekokulu İçin Çalışmalara Başladı

Beytüşşebap Halk İnisiyatifi Meslek Yüksekokulu İçin Çalışmalara Başladı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Kültür Dayanışma ve Çevre Koruma Derneği üyeleri ilçede yüksekokul kurulması için Kaymakam Soner Karataşoğlu'nu ziyaret etiler.

Beytüşşebap Kültür Dayanışma ve Çevre Koruma Derneği (BEY-DER) 15 kişilik halk inisiyatifi temsilci grubu Kaymakam Soner Karataşoğlu'nu makamında ziyaret ederek yüksekokul kurulması için yardım istedi. Aralarında Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel'in de bulunduğu halk inisiyatifi ve Karataşoğlu ilçenin sorunlarının geniş katılımlı bir sivil halk inisiyatifiyle çözülebileceğini belirtti. Ziyarette Şırnak Üniversitesi'ne bağlı bir meslek yüksekokulu açılması için müracaatta bulunulmasına karar
verildi.
Beytüşşebap Kaymakamı Soner Karataşoğlu, "Belediye başkanlarımız, siyasetcilerimiz, muhtarlarımız, kamu görevlilerimiz bir araya gelerek bir inisiyatif oluşturmuşlar. Bu inisiyatif öncelikle ilçe kaymakamıyla görüşmek istediler ve Beytüşşebap'ta hangi adımları atalım diye bir çalışma yapmışlar. Bu çerçevede Beytüşşebap'a yüksek okul kazandırabilir miyiz? Beytüşşebap ilçesini diğer il ve ilçelerle nasıl güçlendirebilir miyiz? Beytüşşebap adını nasıl markalaştırabiliriz arıcılık konusunda, geleneksel el
sanatları konusunda, hak etiği yere nasıl ulaştırabiliriz diye bir çalışma yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Belediye Başkanı Yusuf Temel, "Beytüşşebap Kaymakamlığı ve Beytüşşebap halk inisiyatifi adına ilçemizin sorunlarını tartışmak ve çözüm aramak bizi bir araya getirilmeyi vesile olup başta Bey-Der yönetim kurulu başkanına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Halkı inisiyatifinden oluşan grubun içinden Görgün Nişancı, "Beytüşşebap ilçemizi güzelleştirmek öncelikle eğitim yününde büyük çalışma yapmamız lazım ve öncelikle ilçemize yüksek öğretim okulunun açılması lazım. İlçede büyük bir sıkıntı var o da ilçede doktorların olmaması. Bir an önce ilçeye doktor atanmasını istiyoruz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile