Biçakli Saldiriya Ugrayan Doktor Açiklamasi 'Yeteri Kadar Tedbir Alinmasini Istiyorum'

Biçakli Saldiriya Ugrayan Doktor Açiklamasi 'Yeteri Kadar Tedbir Alinmasini Istiyorum'

Ankara’da hastasi tarafindan biçakli saldiriya ugrayan Doktor Ertan Iskender, “Yeteri kadar tedbir alinmasini istiyorum” dedi.

Ankara Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde hastasi Bayram N. tarafindan belinden ve elinden biçaklanan Doktor Ertan Iskender, bir hafta süren tedavisinin ardindan taburcu oldu. Yasanan olaydan hemen sonra 5 saate yakin süren bir ameliyat geçirdigini belirten Iskender, agrilarinin hafifledigini ve fizyoterapiye devam ettigini ifade etti.

Oglu Mert ile evde geçirdigi vaktin kendisine çok iyi geldigini söyleyen Iskender, “Hastanedeki süreç daha zorluydu. Uyku düzenim de etkilenmis durumdaydi, o yüzden biraz daha erken taburcu olmak istedim, hocalarimiz da itiraz etmedi. Eve geldikten sonra hem çocugum Mert’le daha çok zaman geçirme firsatimiz oldu. O da iyi geldi. Uyku düzenim de yavas yavas düzeliyor. Bel agrilarim azaldigi için de daha çok hareket edebiliyorum, o da beni pozitif yönde etkiliyor” diye konustu.

Hareket kabiliyetinin eskiye dönmesi için elinden geleni yapacagini belirten Iskender, tendonun tekrar kopma durumunun oldugunu ve dikkatli bir sekilde fizyoterapiye devam ettigini söyledi.



“Bu riskleri tekrar almak istemiyorum”

Ameliyat edilen elinin düzelmesi halinde bile tekrar ayni riskleri almak istemediginin altini çizen Iskender, “Hiç beklemedigimiz bir sekilde ciddi anlamda bir psikolojik travma. En çok beni etkileyen yani gelecek kaygisi. Artik ayni seyi yapmak istiyor muyum emin degilim. Bu riskler altinda çalismak istiyor muyum, istemiyorum açikçasi. Elim etkilenmese bile bu riskleri tekrar almak istemiyorum. Yeteri kadar tedbirlerin alinmasini istiyorum. Gelecegi, son 2 gündür özellikle çok psikolojimi etkiledigi için düsünmemeye çalisiyorum. Zamana birakip belli bir süre sonra karar asamasina gelmem gerektigi sirada karar vermeyi düsünüyorum simdilik” ifadelerini kullandi.

“Felç kalsaydim verilecek cezanin telafisi olmazdi”

Saglik kuruluslarina giris ve çikislarin kontrol edilmesi gerektigini vurgulayan Iskender, “Caydirici cezalar çok önemli açikçasi ama yeterli degil. Çünkü bazi insanlarin kaybedecek bir seyi olmuyor, açikçasi ceza umurlarinda da olmayabiliyor. Bazen ceza telafi olmuyor. Felç kalacak olsaydim cezanin bir telafisi olmazdi açikçasi, çok da bir anlami olmazdi benim açimdan. Gerçekçi önlemler, bu tür siddeti önleyecek bir düzen, sistem lazim. Bu hastaneye veya saglik kuruluslarina giris çikislarin kontrolü, özellikle geçmiste bu tarz olaylara karismis sabikali insanlarin onlara yönelik bir uyari sistemi. Toplumda gittikçe degersizlesen bu meslegin toplum içerisinde gerçeklerini anlatan, farkindalik olusturan kamu spotlari, ilkokul müfredatindan baslayarak saglik çalisanlariyla ilgili, önemleriyle ilgili ve nasil davranilmasi gerektigiyle ilgili maddeler konulabilir. Gelecek nesillerde böyle bir bakis açisi olmasi, onun disinda Almanya örnegi verilmisti sosyal medyadan bir mesaj gelmisti. Almanya’da saglikta herhangi bir sekilde siddet uygulayan kisilere söyle bir ceza veriliyormus, yasadigi yerden 90 kilometre çapinda saglik hizmeti alamiyor. Böylece caydirici oluyor açikçasi. Buna benzer bir sey yapilabilir. Ciddi anlamda kafa yorulmasi lazim, düsünülmesi lazim. Sadece düsünmekle de degil, fiilen yapilmasi lazim bu tedbirlerin. En agir cezanin verilmesi gerektigini düsünüyorum caydiricilik açisindan. Bu sahsa gerçekten de bizim hiçbir sekilde tedavisinde olsun, yaklasimimizda olsun bir kusurumuz olmadi. Inaniyorum ki yargi sistemimiz ona gereken cezayi verecektir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile