Bin 136 Dosya Uzlastirma Ile Sonuçlandi

Bin 136 Dosya Uzlastirma Ile Sonuçlandi

İçel Silifke Cumhuriyet Bassavciliginin sorumluluk bölgesinde bin 136 dosyanin uzlastirma ile sonuçlandigi belirtildi.

Silifke Cumhuriyet Bassavciliginca, 2022 yili ’Uzlastirma Degerlendirme’ toplantisi gerçeklestirildi.

Cumhuriyet Bassavcisi Selman Eskiler baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya uzlastirma bürosundan sorumlu Cumhuriyet Savcisi Özge Yildirim Korkmaz, uzlastirma bürosu personeli ve Silifke Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonuna bagli uzlastirmacilar katildi.

Toplantida Silifke, Anamur, Aydincik, Gülnar ve Mut ilçelerinde gerçeklesen adli olaylar çerçevesindeki uzlastirma dosyalarina iliskin veriler degerlendirildi.

2022 yilina iliskin verileri paylasan Cumhuriyet Bassavcisi Selman Eskiler, "Silifke Cumhuriyet Bassavciligi Uzlastirma Bürosunca 2022 yilinda toplam 2 bin 312 dosyadan, bin 136 adedi uzlastirma ile sonuçlanmistir. Genel basari orani yüzde 49,13 olarak degerlendirilmektedir. Silifke Agir Ceza bölgesi olarak 2022 yilini geride birakirken, 2023 yilinda uzlastirma anlaminda daha büyük hedefler belirledik. Bu çerçevede önümüzdeki süreçte bölgemizde uzlasma kültürünün yerlesmesi ve uzlastirma oraninin artirilmasi için her türlü destegi saglamayi planliyoruz. Bu vesileyle adli yargi çevremizde görev yapan uzlastirmacilara emek ve gayretlerinden ötürü tesekkür ediyor, planladigimiz hedefler dogrultusunda özverili çalismalarinin devamini bekliyoruz" dedi.

Uzlastirma islemlerinde yasanan sorunlara iliskin soru, görüs ve önerilerin dinlenilmesi ile mevcut uygulamalarin gelistirilmesi yönünde karsilikli fikir alisverisinin akabinde Bassavci Eskiler tarafindan, 2022 yili uzlastirma verilerine göre en yüksek basari oranini saglayan uzlastirmaci Erdal Comart’a plaket verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile