Binali Yıldırım Konak Tünellerini İnceledi

Binali Yıldırım Konak Tünellerini İnceledi

İzmir'e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Konak tünellerine girerek incelemelerde bulundu.

Konak tünelleri hakkında bilgi veren Yıldırım, "Tamamı bin 675 metre olan tüpün birinde 675 metre, diğerinde 550 metre ilerlenmiş vaziyette ama bir an önce Bahri Baba Parkı'ndan da girmemiz lazım. Arkeologlarla konuşmalar devam ediyor, vardiyalı çalışıp işlerini hızlandırmalarını istedik. Aksi halde bizim de beklememizin bir sınırı var. Fazla bekleyemeyiz. Bütün İzmir tarihini Konak tünelinde ortaya çıkaracağız diye bir şey yok. Bizim söylediğimiz şey şu; ne yaparsanız yapın, iki vardiya, üç vardiya yapın ama bir an önce önümüzü açın, biz tünelden girmeye başlayalım. 8 ay süre geçti ama hala Bahri Baba Parkı'ndan tünele giremedik. Eğer girebilseydik iki tüneli birleştirip, kaba inşaatını bitirmiş olacaktık" dedi.

"GÜNÜ GELDİĞİNDE, İZMİR'İN DE BEĞENDİĞİ VE DESTEK VERECEĞİ ADAYI AK PARTİ GÖSTERECEKTİR"

Tünel incelemesinin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı hakkındaki soruya ise şu cevabı verdi: "35 İzmir 35 Proje devam ediyor. 16 tanesine başlamışız. 28,5 milyarlık yatırım şu an başlamış. Asrın projesi Marmaray'da test sürüşüne bugün başladık. Bizim iyi kötü işimiz var. Babayiğitler, hanımefendiler çıkabilir. Günü geldiğinde, İzmir'in de beğendiği ve destek vereceği adayı AK Parti gösterecektir. Biz de AK Parti İzmir Milletvekili olarak, bütün gücümüzle destek vereceğiz."

Şırnak Havaalanı'nın bitmesinin ardından Hakkari’deki havaalanının ne aşamada olduğu sorusuna ise Yıldırım, "Ağır aksak yapıyoruz. Orada engellemeler biraz fazla ama her şeye rağmen yıl sonuna kadar bitirmek için bütün gayreti gösteriyoruz" diye cevap verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile