Bingöl'de 2 Ayda Aranan 104 Kisi Yakalandi

Bingöl'de 2 Ayda Aranan 104 Kisi Yakalandi

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Mart ve Nisan aylarinda aranan sahislarin yakalanmasina yönelik yapilan çalismalarda, toplamda 104 kisinin yakalanarak tutuklandigini bildirdi.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, asayis ve güvenlik basin bilgilendirme toplantisinda, Mart ve Nisan aylarinda yapilan faaliyetleri açikladi.

Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin 2 ay içinde gerçeklestirdigi faaliyetleri açiklayan Vali Usta, Bingöl’ün huzur ve güvenligi için gece gündüz demeden çalismaya devam edeceklerini belirtti.

Vali Usta, “Güvenlik güçlerimizle birlikte Bingölümüzün huzur ve güvenligi için gece gündüz demeden azim ve kararlilikla çalisiyoruz. Amacimiz siz kiymetli vatandaslarimizin huzur ve güven içerisinde yasamasini saglamak; suçun önlenmesi, azaltilmasi ve suçlularin yakalanmasi konusunda kararlilikla çalismak ve bu sehrin bir huzur kenti olma özelligini en az sorunla yarinlara tasimaktir. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacagimiz tedbirlerle suç isleyenlere, halkimizin huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtirmayacagiz insallah. Aile birligini derinden sarsan, gençlerimizin aydinlik yarinlarini çalan ve toplumsal bünyede iyilestirilmesi güç yaralar açan bu organize suç örgütleri ve zehir tacirleriyle ne kadar büyük olurlarsa olsunlar peslerini birakmayacak ve mutlaka adalete teslim edecegiz” dedi.



104 kisi tutuklandi

5 ile 20 yil arasinda degisen cezalar nedeniyle aranmasi bulunan sahislarin yakalandigini belirten Vali Usta, “Aranan Sahislarin Yakalanmasi Kapsaminda: Kamu düzeninin devaminin saglanmasi ve suç ve suçluyla mücadeleye yönelik yapilan çalismalar neticesinde; 0-5 yil arasi aranan 84 sahis, 5-10 yil arasi aranan 15 sahis, 10-20 yil arasi aranan 4 sahis, 20 yil ve üzeri aranan 1 sahis, ifadeye yönelik aranan 137 sahis olmak üzere toplam 241 sahis yakalanmis, 104 sahis tutuklanmistir” diye konustu.



15 siginak imha edildi

Yine terör örgütlerine karsi faaliyetlerin devam ettigini aktaran Vali Usta, “Terörle Mücadele Suçlari Kapsaminda: Ilimiz genelinde 739 adet operasyonel faaliyet ifa edilmis olup yapilan operasyonlar neticesinde; PKK/KCK bölücü terör örgütü kapsaminda 8, DEAS Terör örgütüne üye olmak suçu kapsaminda 1, FETÖ/PDY Terör örgütüne üye olmak suçu kapsaminda 4 olmak üzere toplam 13 süpheli sahis yakalanarak haklarinda adli islem yapilmistir. Bu olaylarda toplam 6 sahis ifadeleri alindiktan sonra serbest birakilmis, 7 sahis ise mevcutlu olarak sevk edildikleri adli makamlarca ifadeleri alindiktan sonra serbest birakilmistir. Ayrica yapilan operasyonlar neticesinde; 15 siginak tespit edilerek kullanilamaz hale getirilmis, 1 adet antipersonel roketatar mühimmati, 3 kg amonyum nitrat, 38 adet tüp, 25 adet pil, 3 adet akü, 25 metre elektrik kablosu ile çok sayida gida ve yasam malzemesi ele geçirilmistir” dedi.

Vali Usta’nin basin açiklamasina Il Jandarma Komutani Bilgihan Yesilyurt ve Il Emniyet Müdürü Sükrü Orhan da eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile