Bingöl'de Çikan Yanginlarda 68 Hektar Alan Zarar Gördü

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu yil çikan orman ve orman disi yanginlarda toplamda 68 hektar alanin zarar gördügünü açikladi.

Vali Ahmet Hamdi Usta, kent genelinde bu yil 22’si orman yangini olmak üzere toplamda 66 yanginin meydana geldigini açikladi.

Sosyal medya hesabindan yanginlara dair açiklamalarda bulunan Vali Usta, “Bu yil içerisinde ilimizde 22’si orman yangini ve 44’ü orman disi yangin olmak üzere büyük küçük toplam 66 yangin meydana gelmistir. Orman yanginlarindan 29, orman disi yanginlardan ise 39 hektar olmak üzere toplam 68 hektar alan zarar görmüstür. Havalarin mevsim normallerinin üzerinde oldugunu düsündügümüzde yangin tehdidi hala devam etmektedir. Özellikle yasaklamamiza ragmen aniz yakmak basta olmak üzere yanginlarin önlenmesi ve dogal güzelliklerimizin korunmasi için hepimize büyük sorumluluk düsmektedir. Ormanlik alanlarda ve orman yakinlarinda ates yakmamaya, sigara izmaritlerini rastgele atmaktan kaçinmaya ve yangin riski tasiyan her türlü davranistan uzak durmaya özen göstermeliyiz. Herhangi bir yangin durumunda derhal 112 Ihbar Hatti’ni arayarak yetkililere bilgi verelim. Dikkatli ve duyarli olalim, Bingöl’ümüzü ve dogamizi koruyalim” seklindeki ifadelere yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile