Bingöl'de Üniversite Ögrencilerinden Gazze'ye Destek

Bingöl'de Üniversite Ögrencilerinden Gazze'ye Destek

Bingöl Üniversitesi ögrencileri, Israil’in Gazze’ye saldirilarina tepki ve Filistinlilere destek amaciyla kampüste nöbet eylemi baslatti. Rektör Prof. Dr. Ibrahim Çapak da ögrencilere destek verdi.

Bingöl Üniversitesi ögrenci topluluklari tarafindan organize edilen etkinlik kapsaminda ögrenciler, "Özgürlük Için Ribattayiz" sloganiyla kampüs merkezi kafeterya alaninda toplandi. Rektör Ibrahim Çapak ve Rektör Yardimcilari da alana gelerek ögrencilere destek oldu. Programda, Kur’an-i Kerim tilaveti ve yapilan duanin ardindan ögrencilerin nöbeti basladi.

2 gün sürecek eylemin yarin aksam sona erecegi ögrenildi.

Rektör Çapak, insanligin dibe vurdugu bir dönemde yasadiklarini ve Filistin halkinin tüm dünyanin gözlerinin önünde katledildigini ifade etti.

Grup adina basin metnini okuyan Özhan Gilli de, "Bingöl Üniversitesi kampüsünden vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz. Dünyanin gözleri önünde gerçeklesen bu soykirim karsisinda herkesin üzerine sorumluluklar düsüyor. Herkes yasanan bu büyük soykirima karsi harekete geçmeli. Uluslararasi kuruluslar, sivil toplum ve devletler, isgalci Israil’in zulümlerinin önüne geçmek için atilmasi gereken adimlari acil bir sekilde atmali. Bir an önce Israil saldirilari durdurulmali ve acilen ateskes saglanmalidir. Filistin’de on yillardir zulmeden isgalci Israil’e karsi gereken yaptirimlar derhal uygulanmalidir. Bütün Islam ülkeleri ve halklari bir araya gelip tepkisini ortaya koymalidir. Israil, hukuksuz isgal hareketi ve katlettigi insanlar için uluslararasi hukuk önünde ve tüm dünyanin vicdaninda hapsedilmelidir. Kendini Islam’a ve Mescidi Aksa’ya adamis Gazze halkina buradan selamlarimizi iletiyoruz. Sizin izzetli durusunuz tüm dünyayi hayran birakiyor. Zalim Siyonistler yaptiklarinin hesabini verecek ve cehenneme sürülecek. Sizler ise bu ödediginiz bedel karsisinda insallah cennetin en güzel makamlarinda agirlanacaksiniz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile