Bir Annenin Sevinç Gözyaşları

Bir Annenin Sevinç Gözyaşları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 15 yaşındaki engelli bir çocuğu, hediye ettiği akülü araçla sevindirdi. Yaklaşık 9 ay önce kas erimesine bağlı olarak tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Hasan Türek 9’uncu sınıf öğrencisi Mehmet Kıran’ın annesi İmren Kıran, akülü araç tesliminde gözyaşlarına hakim olamadı.

Manisa’da birçok engellinin akülü araç ihtiyacını karşılayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yunusemre ilçesi Hasan Türek Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Mehmet Kıran’a da akülü engelli aracı hediye etti. Okula annesi İmren Kıran’ın manuel tekerlekli araba ile getirip götürdüğü Mehmet bundan sonra akülü aracıyla okuluna gidip gelebilecek. Okul bahçesinde gerçekleşen akülü araç teslimine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Hasan Türek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Örnek, engelli Mehmet Kıran, annesi İmren Kıran ve öğretmenler katıldı.

Özdağ, okul müdürü Mustafa Örnek’in Mehmet Kıran’ın durumu hakkında bilgi vermesi sonucu Mehmet’e akülü araç temin ettiklerini anlattı. Özdağ, Mehmet’in Karaköy’den okula gidip geldiğini ve evinin yakınlarında bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesinde eğitim öğretim görebilmesi için gerekli girişimleri başlatacaklarını söyledi.

Özdağ, Mehmet’in evinin oldukça uzak olduğunu belirterek "İnşallah Cumhuriyet Anadolu Lisesinin de fiziki mekanını düzelttirelim de Mehmet evinin yanındaki okulda okusun. Aile ve Mehmet de isterse tabi. Okul müdürümüz bize ulaştı Milli Eğitim Müdürümüzle görüştük akülü araç istedi ve biz akülü araç temin ettik. Şuana kadar Manisa’da bine yakın akülü araç dağıtıldı. Manisa’da hemen hemen fiziksel, ortopedik engelli olup akülü aracı olmayan kalmadı diyebilirim. Varsa da bize müracaat etsin biz hayırsever kardeşlerimizden, devletin imkanlarından, kendi imkanlarımızla bu insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için yapabiliriz” dedi.

ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR

Mehmet Kıran’ın 402 puanla Hasan Türek Anadolu Lisesini kazandığını kaydeden Özdağ, şöyle konuştu: “İyi bir puanla bu okula gelmiş. İleride öğretmen olmak istiyor inşallah. Azmin elinden bir şey kurtulmuyor. Aynı zamanda Türkiye’de 10 milyon engelli var. Bunlar görme engelli, işitme engelli, zihinsel engelli ve ortopedik engelli. Bu işler önce anne ve babanın eğitimiyle başlıyor. Daha sonra devletin sosyal sorumluluk projeleriyle vatandaşlarını engelli yapmamak için önce tedbir almamız icap ediyor ta anne karnından başlayarak. Hamile kaldığından itibaren annelerin bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Kullandığı ilaçtan veya genlere kadar bunların takibini yapmamız gerekiyor. İnşallah Türkiye’de bundan sonra engelli sayısını azaltırız. Eğitimle azaltırız, kültürle azaltırız, sosyal tedbirlerle, fiziki tedbirlerle azaltırız. Belediyelerle hükümet beraber çalışır, sivil toplum kuruluşları beraber çalışır. Engellileri üretime katkıda bulundurmamız icap ediyor. Biz engelli kardeşlerimize maaş veriyoruz devlet olarak aynı zamanda evde bakım ücreti veriyoruz. Eskiden engelli olanları anne babaları pek fazla dışarı çıkartmıyorlardı. Bir noktada utanıyor çekiniyorlardı. Şimdi bu engelliler hayatın her safhasındalar. Okullarda, fabrikalarda, esnafın yanındalar, kendileri dükkan açıyor, iş yeri kuruyorlar” diye konuştu.

ENGELLİ YAŞAM MERKEZLERİ GELİYOR

Engelli kardeşlerimizi üretken hale getirmek mecburiyetinde olduklarını anlatan Özdağ, şunları söyledi:

“Bununla ilgili yeni bir projemiz var hükümet olarak. Bu proje engelli yaşam merkezleri. Anneler bir yere gidecek çocuğunu bırakacak bırakamıyor. Bir şehre gidecek, düğüne, cenazeye gidecek, tatile gidecek çocuğunu bırakamıyor. Onun için devlet gündüzlü ve geceli olmak üzere engelli yaşam merkezleri kuracağız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının emrinde olmak üzere kurulacak bu merkezler. Anneler pazara giderken, parka giderken veya başka bir yere giderken çocuğunu oraya bırakacak. Bunlar servisle alınacaklar. Akşamları 3 gün, 5 gün, 6 gün neyse devletin şefkatli kollarında o yaşam merkezlerinde bulunacaklar.”

Mehmet’in bütün engelleri aşarak öğretmen olacağına inandığını anlatan Özdağ, “Mehmet bütün engelleri aşarak öğretmen olacak. Daha güzel çocuklar yetiştirecek inşallah. Türkiye eğitimle kalkınır. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Hem milli eğitim müdürümüze hem okul müdürümüze hem de öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Mehmet’in ailesine çok teşekkür ediyorum. Mehmet’i de azminden dolayı bu zekasını güzelliğe kullanacağından dolayı teşekkür ediyor başarılar diliyorum” diye konuştu.

Akülü engelli aracına kavuşan Mehmet Kıran’ın annesi İmren Kıran da Özdağ’a teşekkür ederken duygularını ifade etmekte zorlandı. Gözyaşlarına hakim olamayan anne İmren Kıran ‘Bir şey diyemiyorum. Çok sağolun. Allah razı olsun’ dedi.

15 yaşındaki Mehmet Kıran ise yeni akülü aracının ilk deneyimini engelli rampasında anne ve öğretmenlerinin gözetiminde yaptı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile