'bir Kask Bir Can Kurtarır' Projesi Hayata Geçirildi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Gaziantep Otomobil Motorsporları Kulübü Derneği (GOSK) işbirliği ile hazırlanan 'Bir Kask Bir Can Kurtarır' projesi hayata geçirildi.

Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminere katılan 360 motosiklet sürücüsüne sertifika verilerek, ücretsiz kask dağıtımı yapıldı. Milli motosiklet sporcusu Şakir Şenkalaycı’nın da katılımıyla düzenlenen seminerde, motosiklet sürücülerine kask kullanmanın gerekliliği ve sürüş teknikleri konusunda bilgi verildi.

İnsanın kendi canını korumasının önemine vurgu yapan Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, bunun için alınması gereken tedbirlerin alınması gerektiğin ifade etti.

Trafik kurallarına uymayan birçok motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiğini vurgulayan Kurban, trafik konusunda alınacak tedbirlerin sadece emniyet teşkilatının görevi olmadığını, kamu kurum ve kuruluşları ile sürücülere büyük görevler düştüğünü kaydetti.

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Gaziantep’te 375 bin trafiğe kayıtlı araç bulunduğunu, bu araçlardan 135 bininin motosiklet olduğunu, 2012 yılı içerisinde 20 bin motosiklet sürücüsüne denetim yapıldığı, 10 bin 500 motosiklet sürücüsüne kask takmadıklarından dolayı cezai işlem uygulandığı bilgisini verdi.Programa; Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü, Gaziantep Otomobil Motorsporları Kulübü Derneği Başkanı Murat Keklik, Milli Motosiklet Sürücüsü Şakir Şenkalaycıve çok sayıda motosiklet sürücüsü katıldı.

Sankopark AVM’de yapılan etkinlikte, A1 ve A2 sürücü belgesi bulunan 100 motosiklet sürücüsüne daha kask dağıtımı yapıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile