Birleşik Krallık'taki Türk Seçmenler Yarın Sandık Başına Gidiyor

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk vatandaşları yarın sandık başına gidecek.

Türk vatandaşları, İngiltere'nin başkenti Londra'da Olympia Sergi ve Konferans Merkezi'nde, İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da ise Edinburgh Başkonsolosluğu çalışma ofisinde oy kullanabilecek. Oy verme işlemi 30-31 Mayıs'ta iki gün sürecek ve vatandaşlar 10.00-19.00 saatlerinde oy kullanma imkanına sahip olacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, Birleşik Krallık'ta 81 bin 643'ü Londra'da, 2 bin 915'i ise Edinburgh'da olmak üzere toplam 84 bin 558 kayıtlı seçmen bulunuyor.

Türkiye'nin Edinburgh Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların seçime ilgisinin yoğun olacağını tahmin ettiklerini ifade ederek, "Huzur ve barış içinde bir seçim yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Görev bölgelerinde sadece İskoçya değil, Kuzey İrlanda ve İngiltere'nin kuzeyinin de bulunduğunu belirten Turgut, bu bölgelerden de vatandaşların oy vermek için Edinburgh'a gelmelerini beklediklerini kaydetti. Başkonsolos Turgut, oy kullanacak vatandaşların "www.ysk.gov.tr" adresinden oy verecekleri yeri teyit etmelerinin önemini vurguladı.

Oy kullanacak vatandaşlara sandık başına geçerli bir kimlikle gelmeleri tavsiyesinde bulunan Turgut, "Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi veya Türk pasaportuyla gelmeleri halinde vatandaşlar oy kullanabilecek. Ancak bunların üzerinde T.C. kimlik numarasının olması gerekiyor, dolayısıyla yeni kimlikler geçerli olacak. Eski kimlik veya pasaportların bazılarının üzerinde kimlik numarası yok. Vatandaşlarımız bunları getirirlerse maalesef oy kullanamayacaklar" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile