Bitlis'te Dondurucu Soguk

Bitlis'te Dondurucu Soguk

Bitlis’te etkili olan dondurucu soguk hayati olumsuz etkilerken, kiragi tutan agaçlar ise kartpostallik görüntüler olusturdu.

Bitlis’te geçtigimiz hafta boyunca etkili olan kar yagisi sonrasinda dondurucu soguklar hayati olumsuz etkilemeye basladi.

Bitlis ve ilçelerinde etkili olan soguk hava nedeniyle agaçlar beyaza büründü. Eksi 20 derecenin görüldügü Güroymak ilçesinde gece ve sabahin erken saatlerinde etkili olan siddetli soguk ve sis sonrasi agaçlar kiragi tutarak beyaza bürünürken, vatandaslar ve doga fotografçilari da olusan kartpostallik görüntüleri fotograflamaya çalisti.

Kiragi tutan agaçlarin fotografini çeken doga fotografçilarindan Davut Sunav, “Bu sabah Bitlis-Güroymak yolu üzerinde seyahat ederken böyle bir görüntü ile karsilastik. Bitlis, Türkiye’nin en çok yagis alan yerlerinden birisi, soguk olmasinin yaninda kisin çok güzel görüntüler elde edebiliyoruz. Güzel birkaç fotograf yakaladik. Bitlis bu yönüyle özellikle kis döneminde zengin bir yöre. Kiraginin olusmasi ve kar yagisi ile birlikte çok güzel görüntüler yakalayabildik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile