Bitlis'teki Örtü Yangini Havadan Ve Karadan Müdahaleyle Kontrol Altina Alindi

Bitlis'te 4 gündür devam eden örtü yangini ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle kontrol altina alindi.

Bitlis-Baykan kara yolunun Buzlupinar mevkisinde baslayan örtü yangini Bitlis, Siirt ve Van Orman Müdürlügü personeliyle karadan, Van Gölü'nden su tasiyan Orman Genel Müdürlügüne ait helikopterle de havadan yapilan müdahale sonucu söndürüldü.

Itfaiye Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi, Bitlis IHH Arama kurtarma ekiplerinin de destegiyle kontrol altina alinan yangini sogutma çalismalari devam ediyor.

Vali Oktay Çagatay, AA muhabirine, yanginin tamamen kontrol altina alindigini belirterek, "Su anda sogutma çalismalari devam ediyor. Bölgede rüzgar var. Rüzgardan dolayi artis olmazsa sogutmaya devam edecegiz ve yangini bitirecegiz." dedi.

Bitlis Orman Isletme Müdürü Tahir Baydas ise ekiplerin karadan çalismalarini sürdürdügünü bildirerek, "Içeride tüten yerleri söndürmek için çalismalarimiz devam ediyor. Dün ve bugün helikopter yangina müdahale etti. Kontrol altina aldiktan sonra helikopteri Elazig ve Bingöl'deki yanginlara gönderdik. Su anda siddetli rüzgar var. Rüzgar etrafa siçratmazsa yangin kontrol altinda." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile