Bodrum, Türkiye Turizminin Lokomotifi

Bodrum, Türkiye Turizminin Lokomotifi

Bodrum’da yaz sezonunun iyi geçmesi turizmcilerin yüzünü güldürürken, Avrupa ve Ortadogu’dan gelen yabanci turistler bu yil yerli turist sayisinin üzerine geçti.



Bodrum’da yogun geçen turizm sezonunu ardindan birçok otel kapilarini kapatmaya basladi.

Sezonun son günlerinde 12 ay açik kalan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, etkinlikleriyle sonbahara haraketlilik getirdi. Birçok farkli aktiviteyi hayata geçiren ve her alanda sürdürülebilirligi önceliklendiren otel, son olarak su sporlarina uygun koylariyla Aquamasters yüzme etkinligiyle 1200 sporcuyu otelinde agirlayarak yüzme yarisina ev sahipligi yapti. 28 yildir 12 ay boyunca kapilarini turistlere açan otel kis aylarinda da etkinliklerini sürdürerek Bodrum’un güzelliklerini yil boyunca tanitmayi misyon ediniyor.

Hapimag Resort Operasyonlari Türkiye, Ispanya, Portekiz, Hollanda Direktörü Kerem Demirkol “Pandemi sürecinden sonra bu sezon misafirlerimizle tekrar bir araya gelmek çok mutluluk verici oldu. Güzel bir sezon geçirdik. Turizmin en büyük lokomotifi tabii ki yerli misafirlerimiz. Yabanci misafirlerimiz de geçmis yillara göre artis gösterdi. Özellikle Avrupa’dan, Almanya’dan, Ingiltere’den ve Italya’dan gelen misafirlerimiz oldu. Bu sene yabanci misafirlerin agirlikta oldugu bir sezon oldu” dedi.



“Öncelik 6 ay kesintisiz turizm”

Demirkol, “Bodrum’da öncelik kesintisiz 12 ay yerine, 12 aya yetecek, dolu dolu 6 aylik bir turizm projesi olmali. Bodrum 3 ya da 4 aylik bir turizmi konusurken, bunu direkt 12 ay gibi çok yüksek bir hedefe endekslemek düsünülmesi gerekilen bir konu. Öncelik ilk etapta turizmcileri 12 ay mutlu edebilecek kalitede, dolu dolu, 6 aylik bir turizm yapmak olmali. Bu sistemi oturttuktan sonra zamanla 8 aya ve sonra da tüm yila yayilmayi hedefleyebiliriz” ifadelerini kullandi.

“Turizm sezonu sonunda bölgeye canlilik getirerek spora ve sporcuya olan destegimizi sürdürüyoruz”

Demirkol, “Tesisimiz 1994 yilinda kapilarini açti. Bu 28 yillik süreç içerisinde Bodrum’daki sayili 12 ay boyunca hizmet veren tesislerden biriyiz. Kapilarimizi 1994 yilindan beri hiç kapatmadik, pandemi süreci de dahil olmak üzere 12 ay boyunca açik kaldik. Kisin Bodrum ve tesisimiz çok keyifli oluyor. Hem hava sartlari hem de tesisimizin dogasi, ayri bir keyif ve güzellik sunuyor” seklinde konustu.



Demirkol, “Her alanda sürdürülebilirligi önceliklendiren ve bunun yaninda su sporlarina en uygun koylardan birine sahip olan bir marka olarak, yüzme ve su sporlarina ayri bir önem veriyoruz. Bu çerçevede 6 yil üst üste ev sahipligi yaptigimiz ve artik geleneksellesen yüzme sampiyonasini destekliyor ve Bodrum’a deger kattigina inaniyoruz. Bu sene yarislar Cumhuriyet Bayramimiza denk geldi ve bu vesileyle Cumhuriyetimizin 99. Yil dönümünü de burada sporcularimizla kutlamis olduk. Tüm yarismacilara bu yarisi ve keyfi bizimle paylastiklari için tesekkür ediyoruz. Bodrum Belediyesi ve Bodrum’daki yerel yönetimlerle birlikte izledigimiz, dogru bir koordinasyon ile gerçeklesen kiymetli bir etkinlik oldu. Katilim da geçtigimiz yillara göre çok yüksekti. Yaklasik 1200 civarindan sporcu etkinlige katildi.

Bu yilin en özel kismi ise Bodrum Kumbahçe plajindan Bodrum Kalesine gerçeklesen gece yarisi oldu. Yarislarin yedincisini de yine Bodrum’da hayata geçirmek için desteklerimizi sürdürecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile