BOFSAD'in Çalismasi Diyarbakir'da Sergileniyor

BOFSAD'in Çalismasi Diyarbakir'da Sergileniyor

Bolu Fotograf Sanati Derneginin (BOFSAD) çalismasi Fotono21 Dernegi araciligiyla Diyarbakir’da sergileniyor.

BOFSAD’in 2013 yilinda hazirladigi ’Ben, kendim ve kisisel özelliklerim’ isimli kitapta topladigi, 45 kavramsal eser Fotono21 Sergi Salonunda yeniden görücüye çikiyor. Bir proje olarak baslayan çalisma, Psikolog Ayse Kudu Arican’in ve dönemin Baskani Seza Vardalli önderliginde 19 fotografçinin 45 psikolojik konuyu soyut olarak fotografladigi bir çalisma olarak fotograf severlerin ve halkin begenisine sunuldu. Bolu Izzet Baysal Üniversitesinde fotograflar sergilendi, çalisma toplumun pek çok kesimi tarafindan begeni ile karsilandi. Bolu Belediyesinin de katkilari ile basimi saglanan eser Bolu’da halka ulastirilarak psikolojik rahatsizliklar konusun da halkin bilinçlendirilmesine de katki sagladi.

BOFSAD Baskani Hamza Canbas, 2010 Ekim ayinda kurulan derneklerini fotograf sanatini araci yaparak, sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldigini söyledi.

Bu çalismanin da onlardan sadece biri oldugunu belirten Hamza Canbas, “Projede yer alan arkadaslarim ciddi emek harcadilar. Projenin koordinatörlügünü yapan yönetim kurulu üyemiz Psikolog Ayse Kudu Arican ve o dönem dernegimizin Baskani olan Seza Vardalli projenin tamamlanmasi için yogun gayret gösterdiler. Bizim için BOFSAD, üyelerine fotograf egitimi veren, fotograf gezileri düzenleyen ve sergiler açan bir dernek olmakla birlikte ayni zamanda fotografi araci yaparak sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan bir dernektir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile