Borsa Güne Düsüsle Basladi

Borsa Güne Düsüsle Basladi

Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,49 azalisla 1.409,42 puandan basladi.

Açilista BIST 100 endeksi, önceki kapanisa göre 6,88 puan ve yüzde 0,49 azalarak 1.409,42 puana geriledi.

Bankacilik endeksi yüzde 0,52 ve holding endeksi yüzde 0,51 düsüs kaydetti. Sektör endeksleri arasinda en fazla kazandiran yüzde 0,64 ile turizm, en çok kaybettiren yüzde 0,80 ile menkul kiymet yatirim ortakligi oldu.

BIST 100 endeksi dün alicili bir seyir izledi ve günü yüzde 1,31 deger kazanciyla 1.416,30 puandan tamamladi.

Analistler, rekor seviyelere yükselen emtia fiyatlarinin küresel bazda enflasyon baskisi olusturmaya devam ettigini, artan belirsizliklerin pay piyasalarini negatif etkiledigini söyledi.

Bugün yurt içinde sanayi üretim endeksi, yurt disinda ise Almanya'da ZEW endeksleri ve ABD'de JOLTS açik is sayisinin takip edilecegini belirten analistler, teknik açidan BIST 100 endeksinde 1.370 puanin destek, 1.420 ve 1.440 seviyelerinin direnç konumunda bulundugunu bildirdi.

AA Finans'in gerçeklestirdigi ankete katilan ekonomistler, takvim etkisinden arindirilmis sanayi üretim endeksinin agustosta bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 9,31 artmasini bekliyor. Ekonomistler, agustosta arindirilmamis sanayi üretim endeksinin de yillik bazda yüzde 13,07 artacagini öngörüyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile