Bozulan Aracini Baraja Dogru Ittirerek Çalistirmak Isterken Ölümden Döndü

Bozulan Aracini Baraja Dogru Ittirerek Çalistirmak Isterken Ölümden Döndü

Isparta’nin Yalvaç ilçesinde araci baraja düsen Zülkefil Yalvaçli olay günü yasadiklarini anlatti. Aracinin suya ilerledigi esnada içerisinde oldugunu söyleyen Yalvaçli, "Kurtulmak için mücadele ettim. Kendimi araçtan disari atarak kurtuldum" dedi.

Olay, Isparta’nin Yalvaç ilçesinde bulunan Misirli Baraji’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, baraja balik tutmak için gelen Zülkefil Yalvaçli (77) 32 YD 393 plakali hafif ticari aracinin el frenini çekmeyi unuttu. Aracinin baraja dogru ilerledigini gören sahibi durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbarla birlikte bölgeye saglik, jandarma ve Isparta Belediyesi Su Alti Arama Kurtarma Timi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kisa süre sonra gözden kaybolan araç ekiplerin gerçeklestirdigi çalismalar sonucu kiyidan 30 metre ileride ve 22 metre derinlikte bulundu. Halatlarla baglanan araç vinç yardimiyla barajdan çikarildi.

"Kurtulmak için mücadele ettim, kendimi araçtan disari attim"

Olay sonrasi yasadiklarini anlatan araç sahibi Zülkefil Yalvaçli baraja balik tutmak için gittigini ve iki gün boyunca orada konakladigini söyledi.

Dönüs hazirligi yaptigi esnada aküsünün bittigini belirten Yalvaçli, "Bende balik tutma hastaligi var. Dönüsümde aracim çalismayinca vurdurmak istedim ve yönünü baraja dogru çevirdim. Araba bir anda hizlandi. Beraber suya dogru ilerledik ben o sirada bir sekilde kurtulmak için mücadele ettim. Kendimi araçtan disari atarak kurtuldum. Aracin içerisinde olan bütün esyalarim gitti. Sonrasinda kendi imkanlarimla köye döndüm. Iki, üç gün boyunca dalgiç aradik. Dalgiç arkadasimiz geldi arabayi kurtardilar" dedi.



"Gelen mala gelsin"

Zülkefil Yalvaçli’nin akrabasi olan Ömer Yalvaçli ise araci çikarmak için iki gün çözüm yolu aradiklarini belirterek, "Kuzenimi iki gün boyunca aradim ulasamadim. Olay sonrasi Misirli köyüne giderek çevredeki vatandaslara durumu anlatiyor. Orada bulunan arkadaslarim beni aradi ve ben de köye gittim. Araci suyun içerisinde göremedik. Iki gün boyunca dalgiç aradik. Sag olsunlar Isparta Belediyesini aradik çok çabuk gelerek hemen müdahale ettiler. Dalgiç geldigi zaman arabanin 22 metre derinlikte oldugunu söyledi.

O sirada biz de vinç çagirdik. Isparta Belediyesi itfaiye ekipleri ve arama kurtarma ekipleri çok ugrasti, çok ilgilendiler. Allah onlardan razi olsun. Aracimizi kurtariciya atana kadar yardim ettiler. Araci tamirciye biraktik. Su anda her seyine bakiliyor. Bundan sonraki sürecini takip edecegiz. Çok sükür amcamin oglu Zülkefil Yalvaçli’nin cani sag. Gelen mala gelsin. Sevincimiz bu sekilde" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile