Brent Petrolün Varil Fiyati 75,43 Dolar

Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 75,43 dolardan islem görüyor.

Dün 75,67 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 75,29 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varili, bugün saat 09.03 itibariyla kapanisa göre yüzde 0,18 artisla 75,43 dolardan islem gördü. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 72,98 dolardan alici buldu.

Fiyatlarin yükselisinde, ABD'nin ticari ham petrol stoklarinin iki hafta üst üste beklenenden fazla düsmesi etkili oldu.

ABD Enerji Enformasyon Idaresi (EIA) verilerine göre, ülkedeki ticari ham petrol stoklari geçen hafta 4 milyon 700 bin varil (yüzde 1,1) azalarak yaklasik 423 milyon 600 bin varil oldu. Piyasa beklentisi, stoklarin 2 milyon 633 bin varil azalacagi yönündeydi.

Bu azalis, dünyanin en büyük petrol tüketicilerinden ABD'de talebin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina ragmen toparlanma trendini sürdürdügü algisiyla fiyatlari yukari yönlü destekliyor.

Öte yandan, dünya genelinde Omicron varyantinin yayilmasiyla ülkelerin almaya basladigi tedbirler, fiyatlar üzerinde baski olusturuyor. Çin'de yurt içi kaynakli vakalarin görüldügü Sensi eyaletinin merkezi Sian sehrinde sokaga çikma yasagi uygulaniyor.

Dün gece yarisindan itibaren uygulanmaya baslayan tedbirler kapsaminda, salgin kontrol ekipleri ve yasamsal sektörlerde çalisanlar disinda tüm vatandaslarin ikamet ettikleri bölgeden çikabilmesi için izin almasi gerekecek.

Belçika, Noel tatili döneminde vakalari düsük tutabilmek için mevcut uygulamalari sertlestirirken, ABD'de Omicron varyantinin 50 eyalete yayildigi bildirildi.

ABD dolarinin diger para birimleri karsisinda degerinin düsmeye devam etmesi de dolar üzerinden belirlenen ham petrol fiyatlarinin düsmesinde ve alimlarin artmasinda etkili oluyor.

Brent petrolde teknik olarak 75,50 ile 75,59 dolar araliginin direnç, 75,37 ile 75,33 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile