Bu Ahududunun Kilosu 45 Lira

Bu Ahududunun Kilosu 45 Lira

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan geçtigimiz yil dagitilan Polka cinsi ahududu çiftçinin yüzünü güldürdü. Inegöl ilçesinde bu yil ilk hasadi baslayan yediveren cinsi ahududu hem rekoltesiyle hem de fiyatiyla çiftçiyi memnun etti. Inegöl’e bagli Bahçekaya Mahallesi’nde ilk hasadini toplayan Recep Ersoy, Inegöl’de ilk defa ekilen Polka cinsi ahududunin kilosunu 45 liraya sattiklari ve talebe yetisemediklerini belirtti.

Inegöl’e bagli Bahçekaya Mahallesi’nde hasadi inceleyen Ziraat Odasi Baskani Sezai Çelik, “Suanda bulundugumuz bahçe Polka cinsi Ahududu bahçesi. Bu sene özellikle üzümsü bitkilerde çiftçilerimiz iyi para kazaniyor. Yaban İçeli yeni olmasina ragmen fiyatini biliyorsunuz, yeni yeni aronyayi arazilere soktuk, yine bögürtlen, ayni sekilde Polka cinsi Ahududu revaçta. Geçen sene 12 lira civarinda olan Ahududunun fiyati, bu sene 40-45 liraya kadar çikmis durumda. Bunlar bizim için mutlu edici yüksek fiyatlar. Beklentimizin üzerinde ama gönül ister ki her zaman kendisine bu fiyatlarda alici bulsun. Artik bazi ürünleri degistirme zamaninin geldigi kanaatindeyiz. Bölgemiz, özellikle Uludag ve etekleri üzümsü bitkilere çok yatkin. O anlamda çiftçilerimizi üzümsü bitkiler diye tabir ettigimiz ahududu, bögürtlen, yaban mersini, aronya gibi ürünlere geçmesini tavsiye ediyoruz. Toplam Ahududu Inegöl’de 600-700 ton bandinda. Biz isteriz ki ayni çilek gibi 20 bin ton, 30 bin tonu yakalayalim. Çiftçilerimiz de mutlu olsun” dedi.

"Baskan Aktas’in bize hediyesidir"

Ahududu üreticisi Recep Ersoy ise, “Polka cinsi ahududuyu Inegöl’de ilk eken üreticilerden birisiyim. Suanda fiyati beklemedigimiz kadar yüksek çikti. Dönümünde bir buçuk ton ürün bekliyorum. Çiftçilerimize de tavsiye ediyorum. Oylat bölgesinde 50 dönüme yakin bu sene Polka cinsi ahududu ekildi. Fiyatlardan çok memnunum. Geçen sene 12 liraydi, bu sene 45 lira. Taleplere de yetisemiyorum. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a, vermis olduklari destekten dolayi tesekkür ediyorum. Bu ahududu fidelerini Alinur Aktas’in bize hediyesidir” diye konustu.

Bahçekaya Mahallesi Muhtari Osman Nuri Bastürk, “Bizim köyümüzün geçim kaynagi; ahududu. Bu sene gerçekten çiftçimiz çok memnun bu konuda. Çok güzel para yapti. Köyümüzde böyle güzel bereketli topraklarimiz var. En azindan bu ahududu, aronya gibi ürünler para yapiyor. Fakat köyde gençlerimiz yok bu isi yapacak. Bu gençlerimizi köye yönlendirip, köyde degerli güzel çalismalar yapilmasi lazim” dedi.

(Salih Bilal Aslan /IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile